Η βραδιά της πρεμιέρας της ΑΕΚ στο Champions League έφτασε και ο Αγιαξ περιμένει την πρωταθλήτρια Ελλάδας απόψε στο Αμστερνταμ.
Η Ενωση έχει τα προβλήματά της με απουσίες σοβαρές μπροστά και ίσως για πρώτη φορά φέτος τη δούμε να μη μένει πιστή στο τακτικό πλάνο που έχει καθιερώσει ο Μαρίνος Ουζουνίδης.
Αυτό άλλωστε άφησε να φανεί και ο ίδιος με τοποθέτηση του στη συνέντευξη Τύπου χθες. Κι αν συμβεί, θα έχει να κάνει και με το επίπεδο του αντιπάλου αλλά και με τα προβλήματα που έχει η ΑΕΚ.
Αν και κυκλοφορούν από χθες διάφορα σενάρια σχετικά με πιθανές σκέψεις του Μαρίνου Ουζουνίδη για εκπλήξεις, η αλήθεια είναι πως τόσο στη χθεσινή προπόνηση όσο και σε αυτές των προηγούμενων δύο ημερών δεν υπήρξαν ισχυρές ενδείξεις για κάτι διαφορετικό.
Ωστόσο χθες στη συνέντευξη Τύπου στη «Johan Cruyff Arena» ο Μαρίνος Ουζουνίδης, με αφορμή μάλιστα ερώτηση της «Εφ.Συν», άφησε να εννοηθεί πως έχει κάποιες σκέψεις για κάτι διαφορετικό, που ίσως τις δοκιμάσει απόψε.
Οχι μάλιστα μόνο λόγω του επιπέδου του αντιπάλου αλλά και λόγω των πολλών απουσιών που έχει η ομάδα, ειδικά στις μεσο-επιθετικές θέσεις.
«Δεν είναι μόνο το επίπεδο του αντιπάλου που ίσως σε βάλει σε σκέψεις για κάτι διαφορετικό, αλλά είναι και τα προβλήματα που έχουμε. Θα δούμε… Υπάρχει μια σκέψη που έχουμε συζητήσει με τους παίκτες, δεν είχαμε μέχρι σήμερα την ευκαιρία να τη δοκιμάσουμε πολύ στις προπονήσεις, παρά μόνο πολύ χαλαρά και θα δούμε. Μέχρι αύριο (σ.σ. σήμερα) θα αποφασίσουμε» τόνισε ο Μαρίνος Ουζουνίδης κι έβαλε σε σκέψεις για την τακτική του προσέγγιση.
Στην ουσία δύο σενάρια υπάρχουν αν είναι να δούμε κάτι διαφορετικό. Είτε τριάδα στην άμυνα, είτε ένα 4-3-3, δηλαδή το να παίξει με τρεις κεντρικούς χαφ κι όχι στην ουσία με δεύτερο επιθετικό, όπως συνηθίζει.
Ωστόσο το γεγονός πως μίλησε για τις απουσίες ίσως έχει τη σημασία του. Κι αυτό γιατί οι απουσίες είναι παίκτες που, εκτός του Λιβάγια, υπολογίζονται ως εξτρέμ. Μπογέ, Λόπες, Μπακασέτας, Λιβάγια.
Αυτό ίσως «φωτογραφίζει» πρόθεση για σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, με το σκεπτικό πως από τη στιγμή που δεν έχει τις καλύτερες δυνατές επιλογές για τα άκρα της επίθεσης, δεν χρειάζεται να παίξει αναγκαστικά με εξτρέμ.
Από την άλλη προσαρμογή στον αντίπαλο είναι και το 4-3-3, που παίζει ο Αγιαξ.
Ο Ουζουνίδης φάνηκε και αισιόδοξος και ρεαλιστής όμως την ίδια στιγμή. Μίλησε για ευκαιρίες που έκαναν οι αντίπαλοι του Αγιαξ στο πρωτάθλημα, αλλά χωρίς να τις εκμεταλλευτούν, και η ΑΕΚ θα πρέπει να το κάνει. «Είναι επιθετική ομάδα, παίζουν πολύ με την μπάλα, αλλά έχουν στοιχεία που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε» είπε σχετικά.
Από την άλλη όμως είπε πως στόχος είναι πάντα η νίκη, αλλά ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα μπορεί το βάρος να πέσει και αλλού…
Η ΑΕΚ έχει να αντιμετωπίσει απόψε μια ομάδα που δείχνει να βρίσκεται, και πιστεύουν οι άνθρωποί της πως βρίσκεται, στην καλύτερη εποχή της την τελευταία δεκαετία.
Δεν το λένε ανοιχτά, αλλά θεωρούν πως ο σημερινός Αγιαξ έχει ίσως τις προϋποθέσεις να κάνει αίσθηση και πάλι στην Ευρώπη, κάτι που έχει να συμβεί χρόνια. Πάντως την ΑΕΚ δείχνουν να την αντιμετωπίζουν με πολύ μεγάλη σοβαρότητα.
