ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Κώστας Πετρωτός
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η εβδομάδα που διανύουμε αποτελεί ουσιαστικά το διάστημα εκείνο που μεσολαβεί μέχρι τις τελικές κρούσεις στους μεταγραφικούς στόχους.

Τις επαφές έχει αναλάβει ο Λούμπος Μίχελ, ο οποίος έχει μπροστά του το πλάνο που έχει συμφωνηθεί στις συζητήσεις με τον Ιβάν Σαββίδη και τον Ραζβάν Λουτσέσκου: διατήρηση του βασικού κορμού (με την απαίτηση του Ρουμάνου τεχνικού για την παραμονή επτά βασικών μονάδων στον ΠΑΟΚ) και ενίσχυση με 2-3 μεταγραφές ποιότητας.

Σε πρώτη φάση, ο Σλοβάκος τεχνικός διευθυντής του Δικεφάλου έχει ρίξει το βάρος σε δύο υποθέσεις. Η μία αφορά τη θέση του μέσου (παρτενέρ του Μαουρίσιο) και τις συζητήσεις με τον Πόντους Βέρνμπλουμ που έχει μείνει ελεύθερος από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Προς το παρόν, υπάρχει απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών, καθώς ο ΠΑΟΚ προσφέρει περίπου 1,2 εκατ. ευρώ, τα μισά από όσα έπαιρνε στην ομάδα της Μόσχας. Ο 32χρονος μέσος έχει και άλλες προτάσεις, ο ΠΑΟΚ ωστόσο συνεχίζει τις επαφές.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά την κάλυψη του κενού που θα αφήσει πίσω του ο Ευθύμης Κουλούρης που ζήτησε να πάει δανεικός για να βρει χρόνο συμμετοχής. Εχουν ήδη γίνει επαφές με τον ΠΑΣ Γιάννινα για τον Πέδρο Κόντε, ωστόσο τις τελευταίες μέρες υπάρχουν εντατικές συζητήσεις με τον ατζέντη του Φινλανδού Τεέμου Πούκι που έμεινε ελεύθερος από την Μπρόντμπι και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των μεγάλων ελληνικών ομάδων.

Αυτές είναι οι δύο πιο βατές περιπτώσεις, υπάρχουν και άλλες δυο-τρεις που συμπληρώνουν τη λίστα.

Δεν είναι, όμως, μόνο οι κινήσεις ενίσχυσης που απασχολούν τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Ενα άλλο μεγάλο κεφάλαιο είναι και οι ενδεχόμενες πωλήσεις, με τα ονόματα των Πέλκα και Πρίγιοβιτς να είναι πολύ ψηλά στη σχετική λίστα. Η απόφαση είναι να μην μπει σε διαδικασία διαπραγματεύσεων ο ΠΑΟΚ για ποσά που απέχουν πολύ από τις ρήτρες των δύο παικτών (7 και 10 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα).

Φάνηκε και στην περίπτωση της Αλ Νασρ από το Ντουμπάι που σε καμία περίπτωση δεν πέτυχε να προσεγγίσει έστω και στο ελάχιστο τις απαιτήσεις του ΠΑΟΚ και του παίκτη.

Στην περίπτωση του Πέλκα, όμως, φαίνεται ότι το ενδιαφέρον της Μπεσίκτας είναι ιδιαίτερα ζωηρό. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Εφ.Συν.», οι Τούρκοι έχουν ήδη στείλει μήνυμα ενδιαφέροντος στο περιβάλλον του παίκτη και ετοιμάζουν μεγάλη πρόταση στον ΠΑΟΚ, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχει και δεύτερος ενδιαφερόμενος. Οι επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικές, ωστόσο θα πρέπει να είναι εντυπωσιακή η πρόταση για να συγκεντρώσει διπλό «ναι» (ΠΑΟΚ και Πέλκα).

Χθες εξάλλου έγινε ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ και σήμερα θα διεξαχθούν οι εκλογές στις οποίες ο Θανάσης Κατσαρής θα πάρει το χρίσμα για όγδοη θητεία.