Ισόπαλες ήρθαν η Ρεάλ με την Ατλέτικο στο ντέρμπι της Μαδρίτης, επιτρέποντας στην Μπαρτσελόνα να αυξήσει περαιτέρω την απόσταση από τους δύο διώκτες της στο ισπανικό πρωτάθλημα.
Στο 1-1 της Μαδρίτης, οι ομάδες μοιράστηκαν τους βαθμούς, όχι όμως και της εντυπώσεις. Οι γηπεδούχοι (Ρεάλ) ήταν καλύτεροι, χάνοντας πολλές ευκαιρίες να πάρουν τη νίκη, απέναντι σε μία ομάδα που στόχευε κυρίως να κρατήσει την άμυνά της ανέπαφη και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.
Η Ρεάλ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον -συνήθη ύποπτο- Κριστιάνο Ρονάλντο στο 54ο λεπτό, ωστόσο η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε πολύ, καθώς ο Γκριεζμάν ισοφάρισε τέσσερα λεπτά αργότερα.
Παρά τις προσπάθειες των παικτών της «βασίλισσας», το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα της λήξης.
Έπειτα από το αποτέλεσμα αυτό, η Ατλέτικο Μαδρίτης ανέβηκε στους 68 βαθμούς και βρίσκεται στη δεύτερη θέση, 11 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα. Πιο πίσω βρίσκεται η Ρεάλ, με 64 βαθμούς.
