Ο Ζλάταν πήγε στο Χόλιγουντ και με το «καλημέρα» φρόντισε να αποδείξει πως είναι ο κατάλληλος τύπος ποδοσφαιριστή στην κατάλληλη πόλη. Το ντεμπούτο του Ιμπραΐμοβιτς με τη φανέλα των Λος Αντζελες Γκάλαξι γράφτηκε ήδη στην Ιστορία, με τον Σουηδό να σημειώνει δύο γκολ μέσα σε 20 λεπτά και να υπογράφει μια τεράστια ποδοσφαιρική ανατροπή.
Οι Γκάλαξι έπαιζαν το τοπικό ντέρμπι με τη LAFC και γρήγορα βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 3-0. Η ομάδα του Ζλάταν μείωσε σε 3-1 και στο 71’ ήταν η στιγμή που έκανε την παρθενική του εμφάνιση ο 36χρονος σούπερ σταρ.
Χρειάστηκαν μόλις έξι λεπτά για να έρθει η μπάλα στο μαγικό δεξί πόδι του υψηλόσωμου επιθετικού γύρω στα 35-40 μέτρα έξω από την περιοχή.
Ο νέος άσος των Γκάλαξι δεν το σκέφτηκε. Είδε και λίγο έξω τον αντίπαλο τερματοφύλακα και το «μπουμπούνισε». Αυτό ήταν το πρώτο του γκολ και ήταν απίθανο.
Ο Ιμπραΐμοβιτς ξέσπασε, έβγαλε τη φανέλα και πανηγύρισε έξαλλα την έναρξη ενός ακόμη κεφαλαίου στην τεράστια καριέρα του.
Φυσικά το σόου δεν τελείωσε εδώ. Οι Γκάλαξι ισοφάρισαν σε 3-3 και στις καθυστερήσεις το νέο τους αστέρι με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 4-3, έπειτα από σέντρα-ασίστ του Αγγλου Ασλεϊ Κόουλ. Τι κι αν ήταν λιγάκι οφσάιντ; Είναι από τις περιπτώσεις που δεν αφήνουμε μια λεπτομέρεια να χαλάσει μια όμορφη ιστορία.
Ηταν το πρώτο ματς του Ζλάταν, στο πρώτο ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων του L.A., καθώς η LAFC από φέτος συμμετέχει στο πρωτάθλημα του MLS. Μάλιστα, οι Αμερικανοί το ονομάζουν…
El Trafico ως παράφραση του El Clasico (Ρεάλ-Μπαρτσελόνα), πολύ απλά επειδή το Λος Αντζελες έχει κίνηση αυτοκινήτων και μποτιλιάρισμα κάθε μέρα, όλη μέρα.
Οσο για τον «Ιμπρα»; Δεν χρειάστηκε να πει πολλά στο τέλος του αγώνα. «Ο κόσμος φώναζε ρυθμικά ότι θέλει τον Ζλάταν κι εγώ τους έδωσα τον Ζλάταν»!
Λιτός, απέριττος, λακωνικός, μα πάντα Ζλάταν…
