Στόπερ περίμεναν οι φίλοι του ΠΑΟΚ, για αμυντικό μέσο διαβάζουν από χθες το πρωί. Η –όχι και τόσο όπως αποκαλύπτεται– ξαφνική πώληση του Γκόικο Τσίμιροτ στη Σταντάρ Λιέγης λίγες ώρες μετά το τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο, άλλαξε τις μεταγραφικές προτεραιότητες του Δικεφάλου και έφερε στο προσκήνιο ονόματα όπως του Δημήτρη Κουρμπέλη και του Νασιμέντο Μάντσον.
Πριν φτάσουμε εκεί, ας αναλύσουμε τους όρους της συμφωνίας του ΠΑΟΚ με τον βελγικό σύλλογο που το βράδυ παρουσίασε τον Γκόικο Τσίμιροτ με τον οποίο υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας ώς το 2022 με ετήσιες απολαβές περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ.
Η Σταντάρ Λιέγης έδωσε 2.500.000 ευρώ για την αγορά των δικαιωμάτων του 24χρονου Βόσνιου, όμως στο ταμείο του ΠΑΟΚ θα μπουν τα 2.000.000 ευρώ, αφού περίπου 400.000 ευρώ θα πάνε στη Σαράγεβο που είχε κρατήσει 15% μεταπώλησης και άλλες 75.000 ευρώ, ως «τροφεία» από το solidarity της FIFA θα πάνε στην πρώτη ομάδα του παίκτη, την Λέοταρ.
Η προσπάθεια αντικατάστασης του Τσίμιροτ άρχισε από το βράδυ της Τετάρτης, όταν και έγινε η πρώτη κρούση στον Παναθηναϊκό για τον Δημήτρη Κουρμπέλη.
Ο ΠΑΟΚ φανέρωσε την πρόθεσή του να δώσει 1.200.000 ευρώ και να βάλει «πακέτο» στη συμφωνία και τους Κωνσταντινίδη, Μυστακίδη και Κάτσε (αν συμφωνήσει και ο Αλβανός μέσος) για να αποκτήσει τον 24χρονο μέσο.
Οι «πράσινοι» που, λίγες μέρες πριν, στο περιθώριο των επαφών για τον Ροντρίγκο Μολέδο, είχαν ορίσει ως τιμή πώλησης του Κουρμπέλη τα 2.500.000 ευρώ, έχουν κατέβει περίπου στα 2.000.000 και στην Τούμπα εκτιμούν ότι μέσα στο επόμενο 48ωρο μπορεί να επιτευχθεί η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.
Πάντως, ο Ιβάν Σαββίδης και οι συνεργάτες του ανησυχούν για τη στάση του Γιάννη Αλαφούζου, καθώς ακόμη υπάρχουν υπόνοιες ότι επηρέασε αρνητικά τη διαπραγμάτευση στην υπόθεση Μολέδο και, πριν καταθέσουν επίσημη πρόταση, θέλουν να είναι βέβαιοι για τη στάση του Παναθηναϊκού. Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν ένα δεύτερο κάζο α λα Μολέδο.
Υπάρχει και λίστα με εναλλακτικές λύσεις τόσο από την εσωτερική αγορά όσο και από το εξωτερικό, όλες με την έγκριση του Λουτσέσκου, όπως ζήτησε ο Ιβάν Σαββίδης και μία από αυτές είναι και ο Μάντσον του Ατρομήτου.
Σύμφωνα με πληροφορίες που διοχετεύονται από τον σύλλογο του Περιστερίου, η ρήτρα στο συμβόλαιό του φτάνει στο 1.000.000 ευρώ, αλλά στην Τούμπα εκτιμούν ότι μπορεί να αποκτηθεί με αρκετά λιγότερα χρήματα εφόσον αποφασιστεί να γίνει κίνηση για τον Βραζιλιάνο.
Εμπόδιο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι ο 27χρονος μέσος καλύπτει θέση ξένου και ο ΠΑΟΚ έχει μόνο μία ανοιχτή και συζητά με τον Χατσερίντι γι’ αυτήν.
Με τον Ουκρανό στόπερ είναι κοντά σε συμφωνία, όμως ακόμη υπάρχει διαφορά με την Ντιναμό Κιέβου που αξιώνει ένα πολύ μεγάλο ποσό, παρότι έχει μπει στο τελευταίο εξάμηνο της συνεργασίας μαζί του.
Τέλος, ο Πέλκας βγήκε χθες από την κλινική του Αγίου Λουκά όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση στη μύτη και αναμένεται σε 2-3 μέρες να είναι σε θέση να ξεκινήσει ατομικό πρόγραμμα χρησιμοποιώντας ειδική προστατευτική μάσκα.
Ο νεαρός μεσοεπιθετικός θα τρέξει να προλάβει το ματς με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα.
