Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η εμβόλιμη αγωνιστική της Λιγκ 1 είδε τους «δελφίνους» της Παρί Σεν Ζερμέν, δηλαδή τη Λιόν και τη Μονακό, να χάνουν και έφερε ανακατατάξεις. Ετσι η Μαρσέιγ βρήκε την ευκαιρία και ανέβηκε στη δεύτερη θέση, δέκα βαθμούς πίσω από τους πρωτευουσιάνους. Με τον Κώστα Μήτρογλου στη βασική ενδεκάδα, οι «Φωκαείς» πήραν πολύ άνετη νίκη στην έδρα της Μετς με 3-0 και πλέον έχουν εκτείνει σε 10 παιχνίδια το αήττητο σερί τους στο πρωτάθλημα Γαλλίας.

Η τελευταία ήττα της Λιόν (σε όλες τις διοργανώσεις) χρονολογούνταν από τις 17 Σεπτεμβρίου, ενώ φέτος δεν είχε χάσει σε κανένα εντός έδρας παιχνίδι της. Ολα αυτά όμως έληξαν χθες, μετά την επίσκεψη της προτελευταίας Λιλ.

Οι φιλοξενούμενοι νίκησαν 2-1, με το σκορ να διαμορφώνεται από το πρώτο ημίχρονο και με τον Φεκίρ της Λιόν να χάνει πέναλτι στο 56’. Παράλληλα σταμάτησε στα 672 λεπτά το απαραβίαστο της εστίας του Αντονί Λοπές, του τερματοφύλακα της Λιόν, σε όλες τις διοργανώσεις.

Μέχρι το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, η Μονακό βρισκόταν στη δεύτερη θέση της κατάταξης. Ομως, μετά την ήττα της από την Παρί Σεν Ζερμέν, ήρθε και η χθεσινή στην έδρα της Ναντ με 1-0, που τη φέρνει πλέον στην 4η θέση της Λιγκ 1.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λίμα, αλλά η αλήθεια είναι πως η ομάδα του Κλάουντιο Ρανιέρι άξιζε ακόμα περισσότερα γκολ.

Μακριά από τα άγχη των ομάδων που την κυνηγούν, η Παρί Σεν Ζερμέν συνέχισε τον καλπασμό προς τον τίτλο, επικρατώντας 2-0 της Τρουά στο «Παρκ ντε Πρενς».

Οι παίκτες του Ουνάι Εμερι δυσκολεύτηκαν να διασπάσουν την άμυνα των φιλοξενούμενων, ενώ έχασαν και πέναλτι με τον Καβάνι. Ομως ο Νεϊμάρ ήταν σε μεγάλα κέφια και άνοιξε το σκορ στο 73’, ενώ έδωσε και την ασίστ στον Ουρουγουανό στην εκπνοή (90’) για το τελικό 2-0.