Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ο ΠΑΟΚ έχει μπει στην τελική ευθεία για τα πλέι οφ, όμως δεν πάει σ’ αυτά σε συνθήκες ηρεμίας, παρότι κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας. Ο λόγος; Ο κίνδυνος που αιωρείται για αφαίρεση βαθμών ύστερα από τη δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια των οπαδών του, την οποία άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου.

Στον Δικέφαλο, βέβαια, έχουν επιχειρήματα στα οποία στηρίζουν την άποψη ότι οποιαδήποτε αφαίρεση βαθμών θα είναι σκάνδαλο.

Ποια είναι αυτά;

►Οτι το κατηγορητήριο για εκτεταμένα επεισόδια στοιχειοθετείται μόνο από την πρώτη έκθεση του παρατηρητή του τελικού, Νίκου Βακάλη (εστάλη μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής), στην οποία σημείωσε πως «στις 20.44 υπήρξε είσοδος φιλάθλων του ΠΑΟΚ από σπασμένη πόρτα στην 117 θύρα και συμπλοκή με άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Κατά τη συμπλοκή είχαμε ρίψη διάφορων αντικειμένων, τα οποία, όπως παρατήρησα μετά, ήταν σπασμένα τούβλα ή κομμάτι από σπασμένα είδη υγιεινής».

Τη συγκεκριμένη ώρα οι ομάδες είχαν σχεδόν ολοκληρώσει την προθέρμανσή τους και ετοιμάζονταν για την έναρξη του αγώνα. Ωστόσο, με συμπληρωματική έκθεσή του το πρωί της Δευτέρας ο παρατηρητής διόρθωσε την ώρα από 20.44 σε 18.20.

Και η διαφορά είναι τεράστια γιατί στις 18.20 οι αποστολές των ομάδων δεν είχαν φτάσει στο γήπεδο και άρα οι δύο σύλλογοι δεν είχαν ευθύνη. Εκεί ακριβώς πατά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ που σημειώνει: «Οι ομάδες βοήθησαν στην εκτόνωση, δεν ήταν παρούσες τη στιγμή των επεισοδίων, άρα δεν μπορούν να δικαστούν για εκτεταμένα επεισόδια».

►Η Αστυνομία, με μέλη της οποίας υποτίθεται ότι συνεπλάκησαν οπαδοί του ΠΑΟΚ, δεν αναφέρει τίποτα στην έκθεσή της για επεισόδιο λίγο πριν από τις 21.00.

►Υπάρχουν δηλώσεις του β’ παρατηρητή, Παναγιώτη Διακοφώτη, ο οποίος σημείωσε ότι δεν υπάρχει λόγος για αφαίρεση βαθμών από τις δύο ομάδες.

Ο ΠΑΟΚ, πάντως, είναι υπότροπος από την περασμένη αγωνιστική περίοδο και γι’ αυτό στα γραφεία της Τούμπας ανησυχούν για αφαίρεση βαθμών (με βάση το σκεπτικό της δίωξης από τον εισαγγελέα και χωρίς να ληφθεί υπόψη η δεύτερη έκθεση του παρατηρητή, αυτή μπορεί να φτάνει μέχρι και τους -6), θεωρούν όμως ότι έχουν τα στοιχεία για να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει ευθύνη της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ.

Από κει και πέρα, ένα ξεχωριστό ζήτημα είναι και το πώς θα εφαρμοστεί η ποινή αφαίρεσης βαθμών σε περίπτωση που προκύψει τέτοια. Θα είναι στη βαθμολογία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος; Στα πλέι οφ; Ή στη νέα σεζόν;

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τιμωρία κινδυνεύει, για δεύτερη φορά μέσα στη σεζόν, ο Λούμπος Μίχελ για όσα φέρεται να έχει πει προς τον 4ο διαιτητή της αναμέτρησης κ. Καλογερόπουλο, ο οποίος τον είχε αποβάλει.

Τέλος, η αλλαγή παρατηρητή διαιτησίας του αγώνα με την ΑΕΚ στην πρεμιέρα των πλέι οφ (αντί του Μπίκα, ο Καλύβας, λόγω του ότι ο γιος του πρώτου εργάζεται στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ) και κυρίως το γεγονός ότι υπήρξαν δημοσιεύματα που έδωσαν ιδιαίτερη έκταση στο θέμα προκάλεσαν ενόχληση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που εκφράστηκε με ανάρτηση του υπευθύνου επικοινωνίας, Κυριάκου Κυριάκου, όπου έκανε λόγο για στοχοποίηση του Μπίκα.