Στη θεωρία, η Λεγανές ήταν ιδανικός αντίπαλος για να βγάλει το… ντέρτι της η Μπαρτσελόνα, να ξεσπάσει μετά το βαρύ 4-0 που υπέστη στο Παρίσι. Στην πράξη όμως, η ενθουσιώδης, γρήγορη ομάδα από τα προάστια της Μαδρίτης πρόσθεσε περισσότερα βαρίδια στα πόδια των «μπλαουγράνα».
Μολονότι το γκολ του Λιονέλ Μέσι ήρθε πολύ γρήγορα (4’) και προμήνυε ακόμα περισσότερα, η προβληματική άμυνα των Καταλανών έγινε πηγή άγχους για τους παίκτες του Λουίς Ενρίκε και έδωσε την ευκαιρία στη Λεγανές να δημιουργήσει φάσεις και να τεστάρει ουκ ολίγες φορές τα ρεφλέξ του Τερ-Στέγκεν.
Στο πρώτο μέρος, η Μπαρτσελόνα έδειχνε διατεθειμένη να ξεχάσει τα της περασμένης Τρίτης. Μετά την ανάπαυλα όμως, οι παίκτες της έκαναν πολλά λάθη –και ένα από αυτά οδήγησε στο γκολ της ισοφάρισης από τον Ουνάι Λόπεθ.
Το κλίμα έγινε βαρύ στα τελευταία λεπτά και μόνο ένα εύστοχο πέναλτι του Μέσι έδωσε τη νίκη στην Μπαρτσελόνα και απέτρεψε περαιτέρω επιπλοκές στην… εύθραυστη κλινική κατάσταση των «μπλαουγράνα».
Στο θέμα του προπονητή υπάρχει διχασμός, όπως φάνηκε χθες όταν ακούστηκε το όνομα του Λουίς Ενρίκε στο «Καμπ Νόου», με τους μισούς να χειροκροτούν και τους υπόλοιπους να αποδοκιμάζουν.
Τα μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν καθημερινά υποψήφιους για τον καταλανικό πάγκο, μεταξύ των οποίων οι Χόρχε Σαμπάολι, Ερνέστο Βαλβέρδε και Ρόναλντ Κούμαν.
Ο ίδιος ο Λουίς Ενρίκε δείχνει φευγάτος εδώ και καιρό, εξ ου και δεν έχει γίνει καμία κίνηση για το συμβόλαιό του. Η επίσημη Μπαρτσελόνα πάντως σφυρίζει αδιάφορα.
Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση, πριν ξεκινήσει ο χθεσινοβραδινός αγώνας, ο πρόεδρος των «μπλαουγράνα» Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου είπε: «Με τον Λουίς Ενρίκε έχουμε συμφωνήσει να τα ξαναπούμε τον Απρίλιο. Τώρα είμαστε επικεντρωμένοι στους αγώνες μας. Αυτός είναι ο προπονητής που θέλουμε και είμαστε ευχαριστημένοι μαζί του. Πάντως υπάρχουν ακόμα πολλοί αγώνες και περιθώριο βελτίωσης».
Την ίδια ώρα στη Μαδρίτη τα χαμόγελα είναι πλατιά. Η Ρεάλ επικράτησε άνετα της Εσπανιόλ με 2-0 και διατήρησε το προβάδισμά της. Παράλληλα, επέστρεψε στην ενεργό δράση ο Γκάρεθ Μπέιλ ύστερα από 88 ημέρες στα πιτς λόγω τραυματισμού.
Ο Ουαλός αγωνίστηκε μόλις για 19 λεπτά, αλλά πέτυχε γκολ και ενθουσίασε με την απόδοσή του τους θαμώνες του «Σαντιάγο Μπερναμπέου».
Μιλώντας για ενθουσιασμό, οι οπαδοί της Ατλέτικο Μαδρίτης παραμιλούν από προχθές με τον Κέβιν Γκαμεϊρό. Ο Γάλλος επιθετικός μπήκε αλλαγή στο 62’ στη θέση του Φερνάντο Τόρες και ενώ το σκορ βρισκόταν στο 1-1 με τη Σπόρτινγκ Χιχόν στο «Μολινόν». Μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών (80’-85’) πέτυχε χατ τρικ και κατάφερε να μετατρέψει έναν μετριότατο αγώνα της ομάδας του σε θρίαμβο!
Να μην ξεχάσουμε βέβαια και το κατόρθωμα της Γρανάδα στον αγώνα της με την Μπέτις (4-1).
Η ομάδα της Ανδαλουσίας έγινε η πρώτη στην ιστορία της Πριμέρα Ντιβισιόν που παρέταξε ενδεκάδα με παίκτες 11 διαφορετικών εθνικοτήτων: Οτσόα (Μεξικό), Αντριάν Ράμος (Κολομβία), Ινγκασον (Ισλανδία), Γκαστόν Σίλβα (Ουρουγουάη), Ονγκλά (Καμερούν), Εκτορ (Ισπανία), Ουακάσο (Γκάνα), Αντρές Περέιρα (Βραζιλία), Φουλκιέ (Γαλλία), Ούτσε (Νιγηρία) και Καρσέλα (Μαρόκο).
Στο πολυεθνικό παζλ του Λούκας Αλκαράθ προστέθηκε και 12η εθνικότητα, καθώς μπήκε ως αλλαγή στο β’ ημίχρονο ο Παναγιώτης Κονέ (Ελλάδα).
