ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ myrtomitraina
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Τρίτη και φαρμακερή για τον Ολυμπιακό… Η εμφάνιση απέναντι στη Μονακό ήρθε να προστεθεί σε εκείνες, σχεδόν… καρμπόν, απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα και Βιλερμπάν. Με κοινό παρονομαστή την ήττα, με σκορ 80-77 χθες στο ΣΕΦ. Τρεις σερί ήττες είχαν να υποστούν οι «ερυθρόλευκοι» από τη σεζόν 2021-2022, όπου έκαναν συνολικά τέσσερις.

Ο Ολυμπιακός (εκτός για ακόμα ένα ματς οι Μιλουτίνοφ, Βιλντόσα, Γουόκαπ) συνέχισε στο ίδιο μοτίβο των τελευταίων ημερών. Απέτυχε να επιβάλει τον ρυθμό του σε ακόμα ένα εντός έδρας ματς, διέθετε ξανά (μόνο) δύο επιθετικούς πυλώνες (Βεζένκοφ 21, Πίτερς 15), έχασε 14 βολές (19/33) και επέτρεψε στη Μονακό να διαθέτει δημιουργία (21 ασίστ) και εύκολη εκτέλεση.

Ο Τζαρόν Μπλόσομγκεϊμ (18 π.) μπορεί να μη διαθέτει τη χάρη του Μάικ Τζέιμς (11 πόντους, 12 ασίστ), αλλά κατάφερε να ταλαιπωρήσει την άμυνα των Πειραιωτών και να κερδίσει πολλές μάχες στη δική του ρακέτα. Οι γηπεδούχοι έκαναν 9 λάθη, αλλά στην ουσία φάνηκαν σαν περισσότερα, από τις κακές επιλογές των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα. Παράλληλα, οι γηπεδούχοι ενώ κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (39 έναντι 32), δεν κατάφεραν να τα εκμεταλλευτούν, ενώ και ο Σέιμπεν Λι στον ρόλο του «άσου» δεν βοήθησε σε καμία στιγμή του αγώνα. Η ομάδα του Μπαρτζώκα κινδυνεύει να χάσει την πρωτιά, αλλά όχι το πλεονέκτημα έδρας, ενώ η Μονακό κυνηγά με αξιώσεις την τρίτη θέση.

Λεσόρ για πλέι οφ

Εκεί που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, που επιστρέφει στο ΟΑΚΑ απόψε για να αντιμετωπίσει την Παρί (21.15, NS). Και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα έχει στη διάθεσή του τις (τουρκικές) ενισχύσεις, αφού τόσο ο Τσέντι Οσμάν όσο και ο Ομέρ Γιουρτσεβέν αναμένεται να είναι στη διάθεση του Εργκίν Αταμάν. «Πλέον όλοι έχουν καταλάβει πώς παίζει η Παρί. Τρέχει το γήπεδο, ψάχνει το transition, δεν την πειράζει αν θα σουτάρει μετά την πρώτη πάσα. Πολλές φορές, στο 90% των κατοχών τους, σουτάρουν μετά την πρώτη πάσα. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Ξέρουμε πως και η Παρί έρχεται από μια άσχημη ήττα με τη Φενέρ… at the buzzer. Να νικήσουμε και να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας, να έχουμε το αβαντάζ έδρας για τα πλέι οφ», είπε ο Αταμάν. Ο Τούρκος προπονητής αναφέρθηκε στον Ματίας Λεσόρ και στις πιθανότητες να αγωνιστεί τη φετινή σεζόν: «Είναι μια τεράστια απουσία για εμάς, μας λείπει σε κάθε παιχνίδι. Επιβιώσαμε. Επιβιώσαμε χωρίς τον καλύτερό μας σέντερ, τον κορυφαίο της Ευρώπης. Ελπίζω πως θα είναι έτοιμος στα πλέι οφ. Ο στόχος μας είναι να είναι έτοιμος σε εκείνο το χρονικό σημείο».

Εκλεισε Τάκερ η ΑΕΚ

«Κιτρινόμαυρος» πρέπει να θεωρείται ο 27χρονος Αμερικανός γκαρντ Ρέιτζον Τάκερ (191 εκ.), με τον παίκτη να συμφωνεί αργά χθες το βράδυ με την ΑΕΚ και να αναμένεται τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα προκειμένου να ενισχύσει την ομάδα τόσο στο BCL όσο και στην Α1. Υποψήφιος να «κοπεί» από το ρόστερ είναι ο Τζόσουα Ομπιέσε. Στη Βίρτους, για την Ευρωλίγκα, μέτρησε 3,4 πόντους σε 9.50 συμμετοχής ανά αγώνα.