Ονειρεμένες στιγμές ζει το Περιστέρι. Από το βράδυ της Τρίτης δεν παύει να δέχεται συγχαρητήρια από όλη την μπασκετική κοινότητα για τη μεγαλειώδη εμφάνιση και νίκη με 89-77 μέσα στη Βόνη, που σήμανε την ιστορική πρόκριση στο φάιναλ φορ του BCL που θα φιλοξενηθεί στο Βελιγράδι 26-28 Απριλίου. Η ομάδα που καθοδηγεί μαεστρικά ο Βασίλης Σπανούλης έκανε το τέλειο παιχνίδι, στην τρίτη και τελευταία αναμέτρηση της σειράς, εκθρονίζοντας την κάτοχο του τίτλου, μέσα στην έδρα της. Ηταν μια κυριαρχική εμφάνιση αγωνιστικά και πνευματικά, αφού οι «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» με καθοδηγητή τον πολύπειρο Τζόε Ράγκλαντ (21 π., 8 ασ.) είχαν τον έλεγχο από την αρχή μέχρι το τέλος, χαλώντας το μυαλό της γερμανικής ομάδας που προσπάθησε να αντιδράσει σπασμωδικά.
Την ίδια ώρα που στις εξέδρες πανηγύριζαν Ελληνες που φορούσαν φανέλες της Εθνικής και άλλων ελληνικών ομάδων, στην πλατεία του Δημαρχείου, ενός από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας, είχε στηθεί γλέντι μπροστά από τις γιγαντοοθόνες που είχαν τοποθετηθεί για τον αγώνα. Από χθες η ΚΑΕ ενημέρωσε ότι θα ναυλώσει τσάρτερ ώστε να βρεθούν στο πλευρό της ομάδας στο μεγάλο αυτό ραντεβού.
«Είναι ιστορική στιγμή. Το Περιστέρι έχει γίνει αγαπητό σε όλη την Ελλάδα» υπογράμμισε κατά την υποδοχή της αποστολής των θριαμβευτών ο –εκτός των άλλων και ομοσπονδιακός τεχνικός– Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος δεν είχε προτίμηση και απλά περίμενε να μάθει τον αντίπαλο στον ημιτελικό. Θα είναι η Τενερίφη που νίκησε 78-55 την Τόφας
Εννοείται πως χθες ήταν αδύνατον να γίνει προπόνηση εν όψει του αυριανού (20.15, ΕΡΤ3) εκτός έδρας αγώνα πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.
