Πρώτο τεστ απόψε για την εθνική μας ομάδα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Μουντομπάσκετ 2023 (25 Αυγούστου – 10 Σεπτεμβρίου). Στις 21.30 (Action 24) θα αντιμετωπίσει τη Σλοβενία σε φιλικό αγώνα στη Λιουμπλιάνα. Μεθαύριο Παρασκευή οι δύο ομάδες θα ξανασυναντηθούν, αυτή τη φορά στο κλειστό του ΟΑΚΑ (4/8, 19.00).
Η αποστολή «πέταξε» χθες το απόγευμα για τη Σλοβενία χωρίς τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος μόλις εντάχθηκε στην προετοιμασία (τη Δευτέρα). Εκτός έμειναν ακόμη οι Μανώλης Χατζηδάκης, Κώστας Αντετοκούνμπο (συνεχίζει την αποθεραπεία του) αλλά και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.
Οι 14 παίκτες της αποστολής: Κώστας Παπανικολάου, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Δημήτρης Αγραβάνης, Γιώργος Παπαγιάννης, Μιχάλης Λούντζης, Ντίνος Μήτογλου, Λευτέρης Μποχωρίδης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Δημήτρης Μωραΐτης, Γιώργος Τσαλμπούρης, Βασίλης Τολιόπουλος, Τόμας Ουόκαπ.
Στον αγώνα της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ θα τιμηθεί ο Νίκος Γκάλης για την προσφορά του και θα αποσυρθεί η φανέλα με την οποία οδήγησε την εθνική ομάδα στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ του 1987.
Η ΕΟΚ ενημέρωσε τους φιλάθλους που έχουν προμηθευτεί ή σκοπεύουν να προμηθευτούν εισιτήριο για το παιχνίδι, να προσέλθουν νωρίτερα καθώς η βράβευση του Νίκου Γκάλη θα προηγηθεί του φιλικού.
Δύο τουρνουά
Η Ελληνική Ομοσπονδία ανακοίνωσε χθες το πρόγραμμα και τις τηλεοπτικές μεταδόσεις των υπόλοιπων φιλικών αγώνων της εθνικής ομάδας μπάσκετ τόσο στο τουρνουά «Ακρόπολις» όσο και στο τουρνουά του Αμπου Ντάμπι.
8-10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Τουρνουά «Ακρόπολις»
ΤΡΙΤΗ 8/8 (19.45)
Ελλάδα – Σερβία, ΕΡΤ
ΤΕΤΑΡΤΗ 9/8 (19.45)
Σερβία – Ιταλία, ΕΡΤ
ΠΕΜΠΤΗ 10/8 (19.45)
Ιταλία – Ελλάδα, ΕΡΤ
18-19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Τουρνουά Αμπου Ντάμπι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/8 (19.00)
ΗΠΑ – Ελλάδα, Action 24
ΣΑΒΒΑΤΟ 19/8 (19.00)
Γερμανία – Ελλάδα, Action 24
