Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Οπως αποδείχτηκε εκ του (μη) αποτελέσματος, στην προχθεσινή συνάντηση οι αδελφοί Αγγελόπουλοι επί τέσσερις ώρες έκαναν… ψυχοθεραπεία στον Κώστα Σλούκα. Αφού του εκδήλωσαν έμπρακτα και με συγκεκριμένη προσφορά για τριετές συμβόλαιο την επιθυμία τους να μείνει στον Ολυμπιακό, έμειναν να ακούν τα παράπονα του 33χρονου για τον χρόνο συμμετοχής του και τον ρόλο του, για τον οποίο ούτως ή άλλως εκείνος άνοιξε τη συζήτηση μετά τη φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Επίσης άκουσαν και τους φόβους του ότι ο χρόνος και ο ρόλος του ενδέχεται να μειωθούν από φέτος μετά την προσθήκη του Ουίλιαμς-Γκος.

Ηταν σαν να ζητούσε απαντήσεις, τις οποίες δεν μπορούσαν να του δώσουν οι δύο ιδιοκτήτες που σέβονται τον ρόλο τους, αφού αυτά είναι καθαρά θέματα του προπονητή. Δηλαδή του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος πρόσθεσε χθες, μετά τα δύο σερί βραβεία του «προπονητή της χρονιάς» στην Ευρωλίγκα και εκείνο του «προπονητή της χρονιάς» στη φετινή Basket League.

Οπως ήταν φυσικό, τα δύο μέρη κατέληξαν ότι μια τέτοια κουβέντα ο παίκτης μπορεί να την κάνει μόνο με τον Μπαρτζώκα μόλις επιστρέψει από την Αττάλεια, όπου βρίσκεται για την ετήσια συνάντηση των προπονητών της Ευρωλίγκας. Με άλλα λόγια πέταξαν το μπαλάκι στον 58χρονο τεχνικό.

Λογικά μια τέτοια συζήτηση (μεταξύ Μπαρτζώκα και Σλούκα) θα γίνει τις επόμενες μέρες, αλλά το οξύμωρο είναι ότι οι ερωτήσεις-απορίες που μπορεί να εκφράσει ο Σλούκας είναι ρητορικές και αυτό γιατί εμπεριέχουν αυτονόητες απαντήσεις. Κατ’ αρχάς ο ίδιος ο Μπαρτζώκας εξέφρασε ανοιχτά την επιθυμία του να παραμείνει ο παίκτης στην ομάδα, εξ ου και η προσφορά των προέδρων. Από την άλλη κανένας προπονητής αυτού του βεληνεκούς δεν μπορεί να δεσμευτεί για τον χρόνο συμμετοχής του κάθε παίκτη εκ των προτέρων, παρά μόνο κρίνοντας με βάση την απόδοσή του. Στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να εξηγήσει το σκεπτικό του και να παραθέσει στοιχεία που είναι καταγεγραμμένα στον προπονητικό απολογισμό.

Παράλληλα αν μπει σε αυτή τη συζήτηση με έναν παίκτη, κινδυνεύει να χάσει τους υπόλοιπους από ένα γκρουπ που έχει καταφέρει να λειτουργήσει ως οικογένεια και να κερδίζει τίτλους παίζοντας ελκυστικό μπάσκετ. Είναι μια λογική που μπάζει από παντού, σπέρνει καχυποψία και διχάζει ομάδα και κόσμο (ξεπέρασε τα 6 χιλιάδες διαρκείας), που πλέον γνωρίζει τι συμβαίνει και θα μεταφράζει κατά το δοκούν οτιδήποτε στο μέλλον τού κινήσει την περιέργεια. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι αυτή τη στιγμή ο Σλούκας με τη στάση του αυτοστοχοποιήθηκε και κρίνεται αυστηρά από αρκετούς. Στέκεται επίσης απέναντι στους συμπαίκτες του, γιατί για να πάρει αυτός χρόνο από κάποιον άλλον θα τον στερήσει.

Ολα αυτά τα παρακολουθεί, εκτός από τη Φενέρ, και ο Παναθηναϊκός που καραδοκεί και έχει έτοιμη πολύ μεγάλη πρόταση (πάνω από 7 εκατ. για τρία χρόνια) για τον Σλούκα, ανεξάρτητα αν αντιλαμβάνεται ότι είναι πλέον δύσκολο να τη δεχτεί. Μένει να δούμε αν θα του την καταθέσει. Το δικό του πρόβλημα είναι ότι κάνει μεγάλες προσφορές, αλλά πολλοί παίκτες έχουν άλλες προτεραιότητες. Επίσης θα περιμένει δέκα μέρες ακόμη για την απόφαση του CAS για τον Ντίνο Μήτογλου, ο οποίος προσδοκά μείωση ποινής. Ανοιχτό είναι ακόμα το μέτωπο Παπαγιάννη, ενώ ο Ιωάννης Παπαπέτρου είναι στον δρόμο της επιστροφής. Κι όλα αυτά ενώ η Ρεάλ κινδυνεύει να χάσει τον πύργο της, Εντι Ταβάρες, από τους Μπλέιζερς.

Η ΑΕΚ επανέφερε στο ρόστερ της τον Γιάννη Κουζέλογλου (28, 2,07), ενώ ο Αρης συμφώνησε με τους Νίκο Περσίδη (27, 2,01) και Ρόμπερτς Μπλούμπεργκς (25, 2,08).