Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ακόμα μια πειστική εμφάνιση που ταιριάζει σε πρωτοπόρους της Euroleague πραγματοποίησαν οι «ερυθρόλευκοι» στη Γερμανία. Το double… double-double, των Σάσα Βεζένκοφ (28π., 13ρ.) και Τόμας Ουόκαπ (15π., 10ασ.) οδήγησε τον Ολυμπιακό στην έκτη διαδοχική νίκη του στη διοργάνωση.

Μετά το 93-60 επί της ουραγού Άλμπα, στο Βερολίνο, για την 24η αγωνιστική, η ομάδα του Πειραιά απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής, με 17 νίκες – 7 ήττες, αφού η Ρεάλ Μαδρίτης με την οποία ισοβαθμούσε στο «ρετιρέ» δεν θ΄ αγωνιστεί αυτή την εβδομάδα, με την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη, λόγω της απόφασης της τουρκικής κυβέρνησης να αναστείλει την αγωνιστική δράση σε όλα τα αθλήματα, σε ένδειξη πένθους μετά τους σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία την περασμένη Δευτέρα (6/2).

O Βεζένκοφ ισοφάρισε και το ρεκόρ του σε αμυντικά ριμπάουντ στη διοργάνωση, με 11, ενώ για 1 ριμπάουντ δεν ισοφάρισε το ρεκόρ του σε σύνολο ριμπάουντ που είναι τα 14. Επιπρόσθετα, συγκέντρωσε 40 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης έναντι των 43ων που έχει ρεκόρ μέχρι στιγμής στη διοργάνωση. Οι 28 πόντοι που πέτυχε (6/7 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 4/5 βολές) απέχουν τρεις πόντους από το ρεκόρ του στη Euroleague που είναι οι 31 πόντοι. 

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου είχε συγκομιδή 11 πόντους, 4 κλεψίματα, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ ο Μπόλομποϊ βοήθησε τον Ολυμπιακό με 7 πόντους και 9 ριμπάουντ, σε μία βραδιά που ο Μουσταφά Φαλ έμεινε στα… μηδέν ριμπάουντ. Ο Παναγιώτης Τσάμης έκανε το ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό στο 4ο δεκάλεπτο σημειώνοντας και το πρώτο του καλάθι, στα 1:18’’ που έμεινε στο παρκέ. 

Χωρίς τους Κώστα Σλούκα, Τζορτζ Πάπας, Άλεκ Πίτερς αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός. Ο Μάρκους Έρικσον, ο Γιόνας Μάτισεκ και ο Μάοντο Λο δεν ήταν διαθέσιμοι για την Άλμπα.

Τα δεκάλεπτα: 13-28, 35-45, 45-73, 60-93 

Διαιτητές: Ιερεθουέλο (Ισπανία), Nίκολιτς (Σερβία), Βικλίτσκι (Τσεχία)

Άλμπα Βερολίνου (Ίσραελ Γκονθάλεθ): Πρότσιντα, Σμιθ 6 (2), Ντελόβ 2, Ουέτσελ 6, Σνάιντερ 4, Ολίντε 16 (3), Κουμάτζε 2, Τίμαν 5, Σίκμα 9 (1), Λάμερς 6, Μπλατ 4 (1), Ζούσμαν

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 15 (3), Κέιναν 6 (1), Λούντζης 2, Λαρεντζάκης 4, Φαλ 9, Βεζένκοφ 28 (4), Παπανικολάου 11 (2), Τσάμης 2, Μπολομπόι 7, Μπλακ 4, ΜακΚίσικ 5 (1), Αμπόσι