Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ο Τούρκος μπασκετμπολίστας και σφοδρός πολέμιος του πρόεδρου Ταγίπ Ερντογάν, Ενές Καντέρ, βρίσκεται πλέον στη λίστα των πλέον «καταζητούμενων τρομοκρατών» της τουρκικής κυβέρνησης. Μάλιστα, η κυβέρνηση δίνει το ποσό των 530 χιλιάδων δολαρίων ως αμοιβή, για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του πρώην σταρ του ΝΒΑ, καθώς κατηγορείται πως είναι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης.

«Δεν είμαι ο μόνος. Υπάρχουν τόσοι πολλοί αθώοι δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί, αθλητές, ακτιβιστές και εκπαιδευτικοί σε αυτή τη λίστα. Τώρα η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο εξαιτίας της τουρκικής κυβέρνησης», σχολίασε ο Καντέρ. 

«Λόγω της πλατφόρμας μου, όποτε λέω κάτι, πηγαίνει παντού και η τουρκική κυβέρνηση το μισεί αυτό», δήλωσε ο Καντέρ στη NY Post αυτή την εβδομάδα. «Το έχουν βαρεθεί πολύ και είπαν “Φτάνει πια” και έκαναν ό,τι μπορούν για να με κλείσουν το στόμα», σημείωσε επίσης. 

Ο Καντέρ είχε πολυετή παρουσία στον μαγικό κόσμο του NBA, καθώς για 13 χρόνια αγωνίστηκε με τις ομάδες Jazz, Thunder, Knicks, Trailblazers και πιο πρόσφατα με τους Boston Celtics (2021-22). Έλαβε αμερικανική υπηκοότητα το 2021. 

Ξέχωρα από τις διακρίσεις του στους αγωνιστικούς χώρους και την ευρεία αναγνώρισή του για τις αθλητικές του επιδόσεις, έγινε διάσημος για την κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση Ερντογάν, σε θέματα παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: ένα γεγονός που τον μετέτρεψε σε persona non grata εντός της Τουρκίας.