Οι περισσότεροι, έτσι για την ίντριγκα, προσπαθούν να συνδέσουν το αποψινό (19.30, NS Prime) συναπάντημα της Εφές (5-5) με τον Ολυμπιακό (7-3). στην Πόλη, με τον δραματικό ημιτελικό του φάιναλ φορ του Βελιγραδίου. Τότε που με τρίποντο του Μίτσιτς στην εκπνοή η Εφές «έσπασε» την ισοπαλία και άρπαξε την πρόκριση που την οδήγησε στην ολοκλήρωση του back2back. Ομως, τόσο ο τεχνικός της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Εργκίν Αταμάν, όσο και εκείνος του νταμπλούχου Ελλάδας, Γιώργος Μπαρτζώκας, προσπαθούν να προβάλουν μια ουσιώδη διαφορά: «πρόκειται απλά για μια αναμέτρηση της 11ης αγωνιστικής και έναν από τους 34 αγώνες μιας κουραστικής κανονικής περιόδου».
«Αυτά έγιναν στο παρελθόν και εμείς κοιτάμε το μέλλον. Μακάρι να ξαναβρεθούμε και φέτος στο φάιναλ φορ. Θα είναι μεγάλη επιτυχία. Αλλά ο πρώτος μας στόχος είναι να μπούμε στα πλέι οφ» ξεκαθάρισε ο 57χρονος τεχνικός των «ερυθρολεύκων», οι οποίοι μετράνε ώς τώρα 4 νίκες σε 5 εκτός έδρας παιχνίδια. Η αλήθεια πάντως είναι ότι δεν είναι και η καλύτερη περίοδος να αντιμετωπίσει κανείς την Εφές. Μετά το κακό της ξεκίνημα (2-5), όχι απλώς έχει πάρει μπρος μετρώντας 3 σερί νίκες (Μπαρτσελόνα, Αρμάνι, Βίρτους), επιχειρώντας μια αντεπίθεση ανάλογη της περσινής, αλλά –εκτός συνταρακτικού απροόπτου– θα έχει για πρώτη φορά φέτος στη σύνθεσή της και τον Σέιν Λάρκιν. Ο τουρκοποιημένος Αμερικανός ξεπέρασε τον τραυματισμό του και επιστρέφει δριμύτερος για να παίξει δίπλα στον Μίτσιτς και τον Κλάιμπερν.
● Η Ευρωλίγκα τιμώρησε με 2 αγωνιστικές, για κακή συμπεριφορά, τον Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος δεν θα παίξει την ερχόμενη εβδομάδα με τη Βίρτους κόντρα στον Ολυμπιακό.
