Στον Ολυμπιακό, αφού γλέντησαν με την ψυχή τους την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης, επέστρεψαν στις προπονήσεις με στόχο το ντέρμπι του Σαββάτου. Το ματς του ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό θα κρίνει την πρωτιά της κανονικής περιόδου και συνεπώς το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας.
Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι», που μεθαύριο αντιμετωπίζουν τον Πανιώνιο στο ΣΕΦ, στον εξ αναβολής αγώνα της 23ης αγωνιστικής, άνοιξαν ένα «φάκελο ΤΣΣΚΑ», τον οποίο αρχίζουν να γεμίζουν με χρήσιμα στοιχεία εν όψει του ημιτελικού της 15ης Μαΐου.
Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, τρεις μέρες μετά την πρόκριση σε βάρος του Παναθηναϊκού, υπέστη αναπάντεχη, αλλά ανώδυνη εντός έδρας ήττα από τη ρωσική Αβτοντορ με 107-104. Το παιχνίδι αυτό έγινε για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Βαλτικής Λίγκας, στην οποία η ΤΣΣΚΑ έχει εξασφαλίσει ήδη την πρωτιά και μαζί το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας.
Αντίπαλός της στην πρώτη φάση των πλέι οφ θα είναι η πρωταθλήτρια Καζακστάν, Αστάνα, του Πατ Καλάθη. Η «αρκούδα», που είχε επτά παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και κορυφαίο τον Κιριλένκο (18 π., 11 ριμπ.), έδειξε κουρασμένη αφού έχασε το ματς παρ’ ότι ήταν μπροστά με 12 πόντους, εξαιτίας της καθίζησής της στην τέταρτη περίοδο.
Στο μεταξύ, ξαφνικός «πονοκέφαλος» προέκυψε για τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Ο Νεμάνια Μπιέλιτσα, ένας από τους βασικότερους συντελεστές της πρόκρισης στο Φάιναλ Φορ, αντιμετωπίζει πρόβλημα στους κοιλιακούς και θα μείνει στα «πιτς» για δέκα μέρες. Ολα δείχνουν ότι θα είναι έτοιμος στον ημιτελικό της Μαδρίτης, κόντρα στην οικοδέσποινα Ρεάλ Μ., η οποία με κορυφαίο τον Αργεντίνο Καμπάτσο (13 π.) νίκησε χθες την Μπιλμπάο με 78-52 στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της ισπανικής λίγκας και έπιασε στην κορυφή τη Μάλαγα με ρεκόρ 24 νίκες και 5 ήττες.
Ωστόσο ο Πάμπλο Λάσο ανησυχεί για το διάστρεμμα που υπέστη ο Τζέι Σι Κάρολ στη δεύτερη περίοδο. Ο Αμερικανός σουτέρ θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να φανεί το μέγεθος της ζημιάς.
