Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ως «το πιο δύσκολο από τα παιχνίδια που έχουμε δώσει μέχρι στιγμής στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου» χαρακτήρισε το αποψινό (21.00, ΕΡΤ2) κόντρα στη Σερβία, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται με δεδομένο ότι η «γαλανόλευκη» δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας, παρότι στο δυναμικό της επέστρεψαν οι παίκτες των δυο «αιωνίων».

Επιπλέον, η Σερβία είναι η ομάδα που «καίγεται» περισσότερο για τη νίκη, μιας και μπήκε στον νέο όμιλο της β’ φάσης με ρεκόρ 4-2, δηλαδή δυο νίκες λιγότερες από την Ελλάδα και τη Γερμανία που είναι αήττητες (6-0).

Συνεπώς είναι εκείνη που προσπαθεί να μαζέψει βαθμούς για να σιγουρέψει μια θέση στην πρώτη τριάδα, που οδηγεί στην τελική φάση της Κίνας.

«Θα είναι ένα παιχνίδι που θα έχει σκοπιμότητες. Εμείς έχουμε αβαντάζ λόγω νικών, αλλά το πρόβλημά μας είναι η προετοιμασία, καθώς έχουμε κάνει μόνο πέντε προπονήσεις και δύο φιλικά.

Οι παίκτες μας έχουν εμπειρία και έχουν παίξει πολλά φορές μαζί. Εχουμε κάνει μία μίξη παιδιών. Δεν έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα στο κομμάτι συνεργασίας, καθώς είναι σε εξαιρετικό σημείο.

Το κακό είναι ότι δεν μπορούμε να προβλέψουμε την εικόνα λόγω μικρού χρόνου προετοιμασίας» συμπλήρωσε ο Ελληνας τεχνικός, ο οποίος μετά το τέλος της προπόνησης ανακοίνωσε ότι εκτός δωδεκάδας θα μείνουν οι Γ. Λαρεντζάκης και Σ. Μαργαρίτης.

Οι Σέρβοι, παρά την αναπάντεχη ταλαιπωρία που υπέστησαν για να φτάσουν στο Ηράκλειο, έρχονται αποφασισμένοι και με βαριά χαρτιά τούς NBAers Μπογκντάνοβιτς και Μπιέλιτσα.

Η πτήση έμεινε «κολλημένη» στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου για τρεις ώρες, λόγω ατυχήματος αεροπλάνου των Αιγυπτιακών Αερογραμμών που έκλεισε την πίστα. «Είμαστε φαβορί» επέμεινε ο σέντερ του Ολυμπιακού, Νίκολα Μιλουντίνοφ.

Παρεμπιπτόντως, χθες η FIBA ανακοίνωσε ότι το Ηράκλειο θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Εφήβων το καλοκαίρι του 2019.