Πούλησε ακριβά το τομάρι του ο Παναθηναϊκός στη Μαδρίτη, αλλά στο τέλος λύγισε. Για την ακρίβεια, τον λύγισε η εκτελεστική δεινότητα του Αμερικανού Τζέι Σι Κάρολ, ο οποίος πέτυχε όλα τα κρίσιμα καλάθια και, εκεί που το σκορ ήταν ισόπαλο, σχεδόν μόνος του το πήγε στο τελικό 81-74.
Ετσι η Ρεαλ Μ., με τον Γιουλ να κάνει την πρώτη του φετινή εμφάνιση, πέτυχε το 2-1 και πλέον χρειάζεται άλλη μια νίκη, όχι μόνο για να πάει στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου (18-20 Μαΐου), αλλά και για να προκριθεί για πρώτη φορά σε σειρά που ξεκίνησε με μειονέκτημα έδρας.
Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πλέον με την… πλάτη στον τοίχο. Την τελευταία του ευκαιρία να ισοφαρίσει και να στείλει το ζευγάρι σε πέμπτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ θα την έχει αύριο (22.00) στο τέταρτο παιχνίδι.
Γιατί, αν δεν τα καταφέρει, θα μετρήσει 6 σερί απουσίες από φάιναλ φορ και μάλιστα δύο συνεχόμενες που μπήκε στα πλέι οφ με πλεονέκτημα.
Ηταν ένα ματς που εξελίχθηκε συναρπαστικό, γιατί, μέχρι ένα σημείο, η μία ομάδα εξουδετέρωσε την άλλη. Ούτε η Ρεάλ ούτε ο Παναθηναϊκός βρήκαν ρυθμό, αλλά βασίζονταν σε ατομικά ξεσπάσματα.
Οι «πράσινοι», άναρχοι επιθετικά, πάλεψαν σκληρά, ειδικά στην άμυνα και παρότι βρέθηκαν πίσω με 13 πόντους (50-37). Με πρωταγωνιστή τον Νικ Καλάθη (26 π., 4/9 τρίπ.), που από πλέι μέικερ μετατράπηκε για μια βραδιά σε σούτινγκ γκαρντ, κατάφεραν να επιστρέψουν για τα καλά στη διεκδίκηση της νίκης. Η άνοδος του Γκιστ (15 π.) και ένα τρίποντο του Τζέιμς (14 π.) από τα 9,5 μέτρα έφεραν το ματς στα ίσα.
Ομως εκεί μίλησε η κλάση του Κάρολ (17 π., με 3/3 τρίπ.) και η εμπειρία του Ρέγιες ο οποίος με την πονηριά του φόρτωσε ξαφνικά με φάουλ τον Παναθηναϊκό.
Μπροστά σε 11 χιλιάδες οπαδούς της «βασίλισσας», που έφυγαν τρέχοντας για να παρακολουθήσουν την ποδοσφαιρική μάχη με την Μπάγερν, έκανε την πρώτη του φετινή εμφάνιση ο Σέρχιο Γιουλ (8 π. με 2/7 τρίπ.), ο οποίος είχε πάθει ρήξη χιαστού στις 10 Αυγούστου του 2017, σε φιλικό της Ισπανίας με το Βέλγιο.
Ο Πάμπλο Λάσο τον έριξε στη μάχη στο 8’, τον άφησε να κάνει πολλά άστοχα σουτ, έγινε χαμός όταν πέτυχε δύο σερί τρίποντα, ενώ στην εξέδρα είχαν μοιραστεί τεράστιες παλάμες με τον δείκτη τεντωμένο, που είχαν το πορτρέτο του, δίπλα στο σήμα της ομάδας.
«Να μας το πουν…»
Μένεα έπνεαν κατά της διαιτησίας οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, μετά το ματς. Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Μάνος Παπαδόπουλος δήλωσε: «Αν όλα είναι προαποφασισμένα, να μας το πουν να μην κατέβουμε στο επόμενο παιχνίδι».
Νωρίτερα, το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης (CAS) απέρριψε την προσφυγή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου κατά των δικαιοδοτικών οργάνων της Ευρωλίγκας για την ποινή αποκλεισμού που του έχουν επιβάλει μέχρι τις 30 Ιουνίου.
«Τσιρκολίγκα»
Συνεχίζει το… αντάρτικο εναντίον του Μπερτομέου ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, δηλώνοντας -μεταξύ άλλων- ύστερα από τη χθεσινή ήττα στη Μαδρίτη: «Ολη η Ευρώπη παρακολουθεί και καταλαβαίνει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο ότι η διοργάνωση δεν κρίνεται εντός γηπέδου. Ο αποτυχημένος Ισπανός υπάλληλος με τα γυαλάκια έχει κάνει τη διοργάνωση τσιφλίκι του. Εκεί κατάντησες το μπάσκετ, άχρηστε. Εάν δεν αλλάξουν άμεσα και ριζικά πρόσωπα και καταστάσεις, εμείς στο τέλος της σεζόν αποχωρούμε από αυτό που πλέον θα έπρεπε να ονομάζεται τσιρκολίγκα».
● Η Χίμκι κατάφερε να γονατίσει με 79-73 την ΤΣΣΚΑ, μείωσε σε 2-1 τη σειρά και έτσι οι ομάδες θα παίξουν πάλι αύριο (20.00) στην έδρα της ομάδας του Μπαρτζώκα.
