Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες με τις επιθέσεις σε βάρος του Σταύρου Κοντονή από συγκεκριμένη πλευρά δεν έχει προηγούμενο. Αρχικά ήταν το δημοσίευμα στα «Παραπολιτικά» το Σάββατο, που αφορούσε τη σύντροφό του.
Την Κυριακή είχαμε δύο εμετικά πανό στο «Καραϊσκάκη», τα οποία μάλιστα δεν στάθηκαν αιτία για να διακοπεί το ματς από τον Αρετόπουλο. Το κρεσέντο συνεχίστηκε με σκληρές επιθέσεις του «Mr. Παραπολιτικά» Γιάννη Κουρτάκη, το πρωί της Δευτέρας από ραδιοφώνου, με βαρείς χαρακτηρισμούς για τον υφυπουργό Αθλητισμού.
Βέβαια το σενάριο δεν έχει μόνον επιθέσεις. Εχει και «βελούδινα» χτυπήματα. Οπως αυτό την περασμένη Παρασκευή από αθλητική ιστοσελίδα, που παρουσίαζε τον Κοντονή να έχει δηλώσει στον πρωθυπουργό πως νιώθει ότι ολοκλήρωσε το έργο του στον αθλητισμό. Αυτό αποτέλεσε την αφετηρία για να κυκλοφορήσουν πολλά σενάρια για αποχώρησή του από τη θέση που έχει σήμερα και μετακίνησή του σε υψηλότερη κυβερνητική θέση.
Κάτι σαν την ιστορία του Φλωρίδη με τον Σημίτη, στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Οταν παραέγινε ενοχλητικός με την ενασχόλησή του με την «Παράγκα»… αναβαθμίστηκε και έφυγε από τον αθλητισμό.
Βέβαια, ο Κοντονής ουδέποτε έχει εκφράσει σκέψεις για αποχώρηση. Μάλιστα, σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, ενόψει των εξελίξεων με την προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ και με την επικείμενη κατάθεση του αθλητικού νόμου, νιώθει πιο απαραίτητη από ποτέ την παρουσία του στον συγκεκριμένο τομέα. Αλλωστε πώς θα ήταν δυνατόν να επίκειται κατάθεση νέας νομοθετικής του παρέμβασης και αυτός να ήθελε να φύγει;
Είναι φανερό βέβαια πως άλλοι «καίγονται» για να απομακρυνθεί από τη θέση του ο Κοντονής. Και το ερώτημα είναι πώς παίρνουν το θάρρος και πού… ακουμπάνε για να ανεβάζουν πανό με περιεχόμενο «Τελειώνουν οι μέρες σου».
Ολα τα σενάρια για την ΕΠΟ
Είτε αυτά ισχύουν είτε όχι, τις τελευταίες μέρες οι αντιμαχόμενες πλευρές γύρω από την ΕΠΟ διακινούν σενάρια για πρόσωπα που θα είναι στη νέα προσωρινή διοίκηση, με τα οποία φαίνεται πως είναι αυτοί οι ευνοημένοι από την εξέλιξη. Προς το παρόν από όσα έχουν γραφτεί, τα περισσότερα δεν ισχύουν.
Μόνο για τον Αλέξη Δέδε, τον γενικό διευθυντή της ΠΑΕ ΑΕΚ, φαίνεται να ισχύει η πληροφορία πως θα είναι στην προσωρινή επιτροπή, ως εκτελεστικός γραμματέας, σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, και όχι υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις της Ομοσπονδίας όπως γράφτηκε.
Από χθες άρχισαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία δεν ισχύει η υποψηφιότητα του Πέτρου Μαυροειδή για την προεδρία της νέας διοίκησης και φαίνεται πως έχουν βάση. Το ερώτημα είναι αν αυτό θα προκαλέσει καθυστέρηση στις εξελίξεις. Γιατί υπήρχαν πληροφορίες πως η σύνθεση της επιτροπής μπορεί να έχει οριστικοποιηθεί ακόμη και σήμερα.
Από την άλλη, φαίνεται πως η πλευρά της σημερινής διοίκησης θα ήθελε να πάνε πίσω οι ανακοινώσεις τουλάχιστον για μία εβδομάδα, έτσι ώστε να έχει την ευθύνη για τον ορισμό του διαιτητή του ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.
Η «τριάδα» της αναζήτησης
Μόνο καλό δεν είναι το μαντάτο για τους παίκτες που έμειναν εκτός αποστολής για τον αποψινό αγώνα του Ολυμπιακού με τον Πλατανιά για το Κύπελλο. Και φυσικά δεν αναφερόμαστε σε αυτούς που αποκλείστηκαν για λόγους ξεκούρασης, αλλά σε εκείνους που περίμεναν, μάταια όπως αποδείχθηκε, αυτή την ευκαιρία. Δύο Ελληνες, ο Κώστας Τσιμίκας και ο Πραξιτέλης Βούρος, και ένας Σέρβος, ο Σάσα Ζντιέλαρ, δεν χώρεσαν στο πλάνο του Πάουλο Μπέντο ούτε γι’ αυτό το παιχνίδι και αν δεν υπάρξει κάτι διαφορετικό στις αναμετρήσεις του συγκεκριμένου θεσμού με τα Χανιά και τη Σπάρτη, τότε τον Γενάρη είναι πολύ πιθανό να αναζητήσουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.
Φιλιά
Στο τέλος του αγώνα των ομάδων Κ20 ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ ο Πάμπλο Γκαρσία έκανε άσεμνη χειρονομία προς την κερκίδα των οπαδών των «ερυθρολεύκων» που τον έβριζαν. Λίγη ώρα αργότερα δήλωσε στην κάμερα του συνδρομητικού «φιλιά στους φίλους μου τους Ολυμπιακούς». Μεταξύ των δύο τρόπων ασφαλώς και προτιμούμε τον δεύτερο…
Κλοτσιές
Ο,τι έβρισκε μπροστά του κλοτσούσε ο Αντρέα Στραματσόνι στα αποδυτήρια της Βέροιας μετά το ματς του Παναθηναϊκού με την τοπική ομάδα και την απροσδόκητη ισοπαλία. Ο Ιταλός τεχνικός ήταν εκτός εαυτού και αφού έριξε στο έδαφος ό,τι βρισκόταν στους πάγκους των αποδυτηρίων τόνισε στους «πράσινους» ότι είναι απαράδεκτο να σπαταλούν τόσες ευκαιρίες και να μην «καθαρίζουν» τέτοιου είδους ματς το γρηγορότερο δυνατόν, ενώ τα έχωσε επίσης και για το γεγονός ότι στο τελευταίο τέταρτο οπισθοχώρησαν χωρίς να υπάρχει σχετική εντολή.
Μόνοι τους
Αμέσως μετά τα «γκάζια» του Στραματσόνι στα αποδυτήρια της Βέροιας και την αποχώρηση απ’ αυτά του Ιταλού προπονητή, οι παίκτες του Παναθηναϊκού ζήτησαν από τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού επιτελείου να φύγουν και μίλησαν μόνοι τους για περίπου ένα τέταρτο! Οι Μπεργκ, Λέτο και Γουακάσο ήταν αυτοί που βγήκαν μπροστά και μεταξύ άλλων ειπώθηκε ότι «έπρεπε να τελειώσουμε το παιχνίδι, να μετατρέψουμε σε γκολ τις ευκαιρίες και αντ’ αυτού ισοφαριστήκαμε στο τέλος. Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας και να μένουμε συγκεντρωμένοι από την αρχή μέχρι το τέλος, ο καθένας να κάνει την αυτοκριτική του, αδικούμε τους εαυτούς μας».
Εντυπωσιακό
Ούτε μία ούτε δύο αλλά είκοσι τρεις τελικές περισσότερες από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό έχει ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος! Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τα περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα (15) και ο Παναθηναϊκός τούς ακολουθεί με τρία λιγότερα (12), εν τούτοις οι «πράσινοι» έχουν συνολικά 97 τελικές προσπάθειες, με τον ΠΑΟΚ να είναι στη δεύτερη θέση με εννέα λιγότερες (88 τον αριθμό) και τον Ολυμπιακό τρίτο με μόλις 74! Ο Παναθηναϊκός έχει επίσης μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΚ στις εύστοχες πάσες (490 έναντι 427) και στις εύστοχες σέντρες/γεμίσματα με 101/202 (ποσοστό 50%) έναντι 69/188 του δεύτερου Ολυμπιακού.
Στην άκρη
Ο Ιβάν Σαββίδης χρηματοδότησε τις εκδηλώσεις που έγιναν στη Μόσχα και κάλυψε τα έξοδα μετάβασης εκεί Ελλήνων καλλιτεχνών. Συμμετείχε στο ποντιακό γλέντι που στήθηκε, χόρεψε παρέα με τον Ρουβά και την Ασλανίδου το τραγούδι «στα ξένα είμαι Ελληνας και στην Ελλάδα ξένος» και σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους έδειξε να πιστεύει ότι αυτό συμβαίνει και στη δική του περίπτωση. «Οι άνθρωποι που πήραμε ελληνική ιθαγένεια 10 χρόνια πριν, θεωρούμε ότι η Ελλάδα είναι και δική μας χώρα […] Φανταστείτε ότι ήρθα και σας λέω “παιδιά, κάντε λίγο πιο πέρα να καθίσω κι εγώ” και αντιλαμβάνομαι έναν θυμό. Για να κάνω λοιπόν την κατάσταση πιο ομαλή πρέπει να ξοδέψω χρήματα. Είναι το κόστος του εισιτηρίου εισόδου…».
Και μετά… Βελιγράδι
Το μπασκετικό Βελιγράδι είναι στο πόδι. Αφ’ ενός, γιατί απόψε ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχεται την Μπαρτσελόνα και θέλει να διεκδικήσει μια μεγάλη νίκη, όσο ακόμη οι Καταλανοί έχουν πολλές απουσίες. Αφ’ ετέρου, γιατί οι πληροφορίες λένε ότι η Ευρωλίγκα, διά στόματος Τζόρντι Μπερτομέου, αναμένεται να ανακοινώσει, από ώρα σε ώρα, ότι το φάιναλ φορ του 2018 θα φιλοξενηθεί στην «Kombank arena», δηλαδή την έδρα που χρησιμοποιεί πλέον ο Αστέρας και είχε φιλοξενήσει τον τελικό του Ευρωμπάσκετ του 2005, που είχε κατακτήσει η Ελλάδα.
Καποδίστριας
Ο Σαββίδης δήλωσε στη Μόσχα ότι θα ήταν μεγάλο λάθος αν αποφάσιζε να μπει στην πολιτική ζωή του τόπου. Και παρομοίασε τον εαυτό του με τον Καποδίστρια: «Συζητάμε τώρα για ένα μικρό πράγμα που προκαλεί μεγάλη αντίδραση – γιατί και το θέμα της τηλεόρασης είναι μικρό πράγμα. Φανταστείτε τώρα να αρχίσω να μπαίνω στην πολιτική. Πιστεύω ότι σε αυτή την περίπτωση θα κείτομαι κι εγώ εκεί όπου κείτεται ο Καποδίστριας».
Υπερσιβηρικός! #CSKA #euroleague @manE
