Εκανε αίσθηση η φωτογραφία που ανέβασε η σύζυγος του Πάμπλο Γκαρσία, Λάουρα, στο Instagram και δείχνει τον Πάμπλο να μελετά ελληνικά.
Ο Ουρουγουανός, βοηθός προπονητή στην Κ20 του ΠΑΟΚ πλέον, έχει αποφασίσει να μάθει τα μυστικά της γλώσσας μας και μια προσεκτική ματιά στη φωτογραφία δείχνει ότι στη φάση αρχάριου που βρίσκεται αυτό που τον απασχολεί περισσότερο είναι να ξεδιαλύνει την προφορά κάποιων συμφώνων που στην πατρίδα του τα λένε αλλιώς. D=ντ και B=μπ γράφει ο «κανάριο» και έχει και παραδείγματα λέξεων όπως «μοντέλο».
Καθένας μόνος του
Οταν η UEFA αντιγράφει την… Ελλάδα! Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία υποχρεώθηκε να συμφωνήσει με την απόφαση της Ντινάμο Ζάγκρεμπ να μη διαθέσει εισιτήρια στους φιλοξενούμενους οπαδούς για τον αγώνα της επόμενης Τρίτης με τον Ολυμπιακό!
Το στάδιο «Μαξιμίρ» κουβαλάει έτσι κι αλλιώς τη δική του ιστορία καθώς αποτέλεσε την αφορμή για τον εμφύλιο πόλεμο στην άλλοτε ενωμένη Γιουγκοσλαβία και κατόπιν της αμετακίνητης θέσης της αστυνομίας των Κροατών που δεν μπορούσε να εγγυηθεί για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα σε περίπτωση που θα υπήρχαν στις εξέδρες και οπαδοί του Ολυμπιακού, οι οποίοι ως γνωστόν έχουν «αδελφικές» σχέσεις με αυτούς του Ερυθρού Αστέρα, προέκυψε το «απαγορευτικό».
Κι όπως είναι κατανοητό, δεν θα υπάρχουν και οπαδοί της Ντινάμο στο ματς που θα διεξαχθεί στο «Καραϊσκάκη», όπως συμβαίνει δηλαδή και στα ντέρμπι της Σούπερ Λίγκας!
Εγιναν… Τούρκοι με τον «Φίνμπο»!

Διπλωματικό επεισόδιο έχει προκαλέσει ο Αλφρεντ Φινμπόγκασον με τους Τούρκους! Ο στράικερ του Ολυμπιακού ανέβασε στο twitter μια φωτογραφία με ένα φορτηγό το οποίο έγραφε ότι «Οι Ολλανδοί υποστηρίζουν την ομάδα της Ισλανδίας», ενώ ο ίδιος σχολίασε: «Είναι καλό να βλέπεις τους Ολλανδούς να μας υποστηρίζουν. Μην ανησυχείτε, Ολλανδοί φίλοι μου».
Αυτό αποτέλεσε την αφορμή για να του επιτεθούν οι Τούρκοι και να θυμίσουν ότι ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού αγωνιζόταν πριν από δύο χρόνια στη Χέρενφεν και ως εκ τούτου μπορεί να τους δημιουργήσει πρόβλημα καθώς απόψε παίζουν με την Ισλανδία και σε περίπτωση που δεν νικήσουν και επικρατήσει στο άλλο ματς η Ολλανδία της Τσεχίας, τότε θα πάρουν οι «οράνιε» το εισιτήριο για τους αγώνες των μπαράζ!
Μόνο έτσι τα εισιτήρια
Αυτή τη φορά, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν μετέδωσε απλά την πληροφορία ότι κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια του ντέρμπι που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τον Ολυμπιακό.
Παράλληλα ενημέρωσε με αναλυτικό τρόπο τους φιλάθλους για τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται να έχουν προκειμένου να μπορέσουν να αγοράσουν εισιτήριο για κάθε αγώνα και όχι μόνο στον συγκεκριμένο.
Θα απαιτείται λοιπόν «υποχρεωτικά κι απαρέγκλιτα», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η αναφορά του ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης), καθώς και η αναφορά κι επίδειξη του αριθμού Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδειας διαμονής του κάθε φιλάθλου, τόσο για την ηλεκτρονική αγορά των εισιτηρίων όσο και για την αγορά τους από τα επίσημα σημεία φυσικής πώλησης.
Μάλιστα πρόσθεσε ότι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης ατομικής κάρτας φιλάθλου, είναι πλέον υποχρεωτική η αγορά εισιτηρίων και καρτών διαρκείας με χρήση ονομαστικής κάρτας πληρωμής (χρεωστικής, πιστωτικής, προπληρωμένης) ή οποιουδήποτε άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής.
Τέλος, ξεκαθάρισε ότι για να μπουν οι φίλαθλοι στο γήπεδο θα πρέπει να επιδείξουν την αστυνομική τους ταυτότητα, το διαβατήριο ή την άδεια διαμονής. Αλλιώς…
Υπόνοιες
Στη Σερβία είχε βρεθεί από την Παρασκευή ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς και αναμενόταν να επιστρέψει χθες. Δεδομένου πως δεν βγήκε με ευκολία προς τα έξω το ταξίδι του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ, αφήνει ορισμένες υπόνοιες για μεταγραφικό ενδιαφέρον. Αν και στην πατρίδα του συνήθως πηγαίνει για οικογενειακούς λόγους.
Το μετά
Ο Μπουονανότε στο φιλικό του Σαββάτου με τον Ατρόμητο αγωνίστηκε μόνο στον άξονα. Εν όψει Ολυμπιακού, αυτό ένα πράγμα μόνο μπορεί να σημαίνει, μέχρι τουλάχιστον αποδείξεως του αντιθέτου. Πως δεν θα ξεκινήσει βασικός. Γιατί στον άξονα, μεσοεπιθετικός, δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι στο Φάληρο ο Μάνταλος.
Για να λέμε την αλήθεια πάντως, ό,τι και να επιλέξει σε αυτό το ματς ο Δέλλας, αν δεν πάει καλά το πράγμα, αυτό που δεν θα έχει κάνει θα… ανακηρυχθεί το σωστό. Οπότε η μόνη επιλογή που έχει, είναι να μη σκέφτεται το μετά.
Για βασικός
Ενα πρόβλημα λιγότερο μετράει από χθες ο Δέλλας για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό το Σάββατο. Ο Πλατέλλας προπονήθηκε κανονικά και έδειξε πως ξεπερνάει το πρόβλημα με τη μέση, που του είχε μείνει ύστερα από ένα χτύπημα στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Η αλήθεια είναι πως βάζει και σοβαρή υποψηφιότητα για να ξεκινήσει βασικός στο Φάληρο.
Στήριξη
«Αυτοκόλλητος» έχει γίνει με τους Δέλλα και Μπορμπόκη ο επικεφαλής γυμναστής της ΑΕΚ, Δημήτρης Μπουρουτζίκας. Και προχθές μαζί στο ματς της Εθνικής και αρκετές φορές για καφεδάκι εκτός Σπάτων, μαθαίνουμε δε πως ο «Μπούρου» δεν σηκώνει και… μύγα στο σπαθί του, όταν γίνεται ενώπιόν του κριτική στον Δέλλα. Και μετά σου λένε, ο «Κολοσσός» δεν απολαμβάνει την πλήρη στήριξη του Μπάγεβιτς…
Και η ΚΠΡ
Ο Παναθηναϊκός δεν είναι η μοναδική ομάδα που γλυκοκοιτάζει τον Βορειοϊρλανδό στράικερ, Κάιλ Λάφερτι, καθώς ο 28χρονος «μπόμπερ» βρίσκεται στο στόχαστρο και της ΚΠΡ.
Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, ο παίκτης έχει τάσεις φυγής από τη Νόριτς λόγω του πενιχρού χρόνου συμμετοχής του και η ΚΠΡ (συμμετέχει στην Τσάμπιονσιπ) εξετάζει την περίπτωσή του με τη μορφή δανεισμού από τα «καναρίνια». Παρά ταύτα η αναφορά δεν σχετίζεται με επαφές των δύο πλευρών, αλλά μόνο για ενδιαφέρον.
Η σειρά του Ράσμους
Δεν γίνεται μόνο στη χώρα μας ντόρος για τα κατορθώματα του Ράσμους Τελάντερ τον τελευταίο μήνα στον Παναθηναϊκό.
Γίνεται και στη χώρα του τη Δανία, σε τέτοιο βαθμό που αρκετά ΜΜΕ υπογραμμίζουν ότι δεν θα αργήσει η ώρα της κλήσης του στην εθνική τους ομάδα, η οποία άλλωστε αντιμετωπίζει προβλήματα στο κέντρο της άμυνας.
Τον Τελάντερ λέγεται μάλιστα ότι θα έρθει στην Αθήνα για να τον παρακολουθήσει αγωνιζόμενο και να παραδώσει το σχετικό report άμεσος συνεργάτης του Μόρτεν Ολσεν.
Διάλογος προέδρων
Ο ισχυρός άνδρας του Ηρακλή, Σπύρος Παπαθανασάκης, ρωτήθηκε χθες, κατά τη βράβευση του Κυριακίδη για το best goal της προηγούμενης αγωνιστικής, για το ποιος μπορεί να είναι ο σκόρερ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Κι απάντησε: «Μπορεί να είναι τρεις-τέσσερις». Μάλιστα, λίγο αργότερα αποκάλυψε και τον διάλογο που είχε πρόσφατα με τον Σαββίδη εν όψει ντέρμπι: «Σε προσκαλώ στο Καυτανζόγλειο για να δεις την ομάδα σου να χάνει». Και ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ τού απάντησε: «Η ομάδα μου είναι η καλύτερη της πόλης, θα κερδίσουμε, γι’ αυτό θα έρθω».
Ξεχωρίζει
Ο Αντώνης Καπνίδης μπήκε και φέτος πολύ φουριόζος στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με τον Αρη (δύο γκολ σε ισάριθμα ματς) και ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι δεν ήταν τυχαίες οι περσινές επιδόσεις του. Σε 23 ματς είχε πετύχει επτά γκολ και με το ουσιαστικό παιχνίδι του κατάφερε να είναι μία από τις πολυτιμότερες λύσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός είχε αρχίσει τα ποδοσφαιρικά βήματά του από τις Ακαδημίες του θρυλικού Ντίνου Κούη και άρα είχε μπολιαστεί από τότε με το πνεύμα του Αρη.
