Το φινάλε του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου στο Αμστερνταμ επιφύλασσε και δεύτερο μετάλλιο για την ελληνική αποστολή και αρκετές, πολλά υποσχόμενες, εμφανίσεις.
Μετά το χρυσό της Κατερίνας Στεφανίδη στο επί κοντώ, η Βούλα Παπαχρήστου κατέκτησε την τρίτη θέση στην Ευρώπη στο τριπλούν γυναικών, πραγματοποιώντας άλμα στα 14,47 μ.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια σφράγισε την πολύ καλή παρουσία της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με αυτό το χάλκινο στον τελικό.
Μάλιστα, η αθλήτρια του Γκεόργκι Πομάσκι έχασε στις… λεπτομέρειες την ευκαιρία να αποκομίσει κάτι καλύτερο, αφού κρατούσε ώς την έκτη προσπάθεια το ασημένιο.
Τότε η Πορτογαλίδα Πατρίσια Μαμόνα πέτυχε επίδοση 14,58, που την έστειλε στην κορυφή της Ευρώπης. Στη δεύτερη θέση κατετάγη η Ισραηλινή Αννα Μινένκο με άλμα στα 14,51 μ.
Σπουδαία εμφάνιση που αφήνει πολλές υποσχέσεις για το Ρίο και το μέλλον γενικότερα είχαμε από τον 21χρονο αθλητή της σφυροβολίας, Μιχάλη Αναστασάκη, ο οποίος ήρθε τέταρτος με ρίψη στα 75,89 μ., ενώ ανάμεσα στους κορυφαίους παρέμεινε ο Κώστας Μπανιώτης, που τερμάτισε στην 6η θέση του ύψους, την καλύτερη που έχει κατακτήσει ποτέ στη διοργάνωση, με άλμα στα 2,24 μ.
Την ίδια θέση (6η) κατέλαβε στον Ημιμαραθώνιο η δρομέας Ράνια Ρεμπούλη με χρόνο 1:11:52, τη στιγμή που ο Νίκος Σκαρβέλης έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό, τερματίζοντας στην 11η θέση στον τελικό της σφαιροβολίας με βολή στα 19,55 μ.
Τέλος, μία από τις χειρότερες εμφανίσεις του τα τελευταία χρόνια πραγματοποίησε στον τελικό του επί κοντώ ο Κώστας Φιλιππίδης.
Οι καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν καθόλου τον Ελληνα πρωταθλητή και σε συνδυασμό με την κακή μέρα στην οποία βρέθηκε, τον περιόρισαν στην έβδομη θέση του αγωνίσματος με άλμα μόλις στα 5,30 μ., επίδοση πολύ χαμηλότερη των δυνατοτήτων του, αν αναλογιστεί κανείς πως το ρεκόρ του είναι 5,91 μ.
