Ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς ανώτερος χθες το απόγευμα στο κλειστό του Αγίου Θωμά και δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον Παναθηναϊκό, επικρατώντας με 3-1 και κατακτώντας με άνεση το χρυσό σετ και μαζί την πρόκριση στον τελικό του Challenge Cup, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Αυτή θα είναι η όγδοη συμμετοχή των «ερυθρολεύκων» σε ευρωπαϊκό τελικό στο βόλεϊ Ανδρών.
Οι Πειραιώτες έδειξαν χαρακτήρα και πανηγύρισαν μια… θρυλική πρόκριση, καθώς πήγαν στο Μαρούσι έχοντας πολύ λίγες πιθανότητες να κατακτήσουν το εισιτήριο για τον τελικό, με δεδομένο ότι είχαν ηττηθεί με 3-1 στον πρώτο ημιτελικό των δύο ομάδων στο γήπεδο του Ρέντη. Πόσω μάλλον όταν ο Παναθηναϊκός «έτρεχε» μέχρι χθες ένα σερί νικών 7-0 στα τελευταία «αιώνια» ντέρμπι.
Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Τετάρτη, πλην όμως οι ρίψεις χημικών και δακρυγόνων από την Αστυνομία έφεραν την αναβολή και τη μετάθεσή του την επόμενη μέρα χωρίς παρουσία οπαδών του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» κατέκτησαν το πρώτο σετ (25-22), αλλά κομβικό ήταν το δεύτερο που κατέληξε σε «ερυθρόλευκα» χέρια στις λεπτομέρειες (25-27). Εκτοτε ο Ολυμπιακός επέβαλε το παιχνίδι του, έκανε το 1-3 (21-25, 17-25) και με την ψυχολογία στο ζενίθ έκανε πάρτι στο χρυσό σετ με 6-15.
Στον τελικό απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στο πρώτο ματς στο Τελ Αβίβ (8 Μαρτίου) και κατόπιν στου Ρέντη (15 Μαρτίου).
Μετά το τέλος του ματς ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού και αρχηγός του, Ιντάλγκο, δήλωσε ότι «δείξαμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα» ενώ ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Ανδρεόπουλος, υπογράμμισε ότι «ο Παναθηναϊκός θα φτάσει σε έναν ευρωπαϊκό τελικό, όπως έχουμε υποσχεθεί».
