Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η ώρα των ημιτελικών έφτασε στη Μελβούρνη. Ο αγώνας του Στέφανου Τσιτσιπά απέναντι στον Ρώσο Κάρεν Χατσάνοφ θα ξεκινούσε στις 5.30 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας). Για τις 10.30 το πρωί είναι προγραμματισμένη η δεύτερη αναμέτρηση της τετράδας, μεταξύ του αδιαφιλονίκητου φαβορί Νόβακ Τζόκοβιτς και του απόλυτου αουτσάιντερ και πρωτάρη στη φάση αυτή, Τόμι Πολ.

Στις γυναίκες, έγινε γνωστό χθες το ζευγάρι που θα διεκδικήσει τον τίτλο του Αυστραλιανού Οπεν: Γελένα Ριμπάκινα εναντίον Αρίνα Σαμπαλένκα.

Η 23χρονη Ριμπάκινα, η κοπέλα από το Καζακστάν που προς γενική έκπληξη κατέκτησε το περσινό Ουίμπλεντον, στηρίχτηκε στο εξαιρετικό σερβίς της για να επικρατήσει με 2-0 (7-6, 6-3) της Βικτόρια Αζαρένκα, νικήτριας στην Αυστραλία το 2012 και το 2013. Η Ριμπάκινα σέρβιρε 9 άσους και είχε ποσοστό επιτυχίας 79% πίσω από το πρώτο σερβίς της, αναγκάζοντας την Αζαρένκα σε πολλά αβίαστα λάθη.

Η Ριμπάκινα ήταν άτυχη πέρυσι στο Λονδίνο, καθώς η ΑΤΡ και η WTA αποφάσισαν να μην απονείμουν βαθμούς στους τενίστες για το Ουίμπλεντον, επειδή η διοίκηση του τελευταίου δεν επέτρεψε τη συμμετοχή σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές. Ετσι η θέση της Καζάκας τενίστριας στην παγκόσμια κατάταξη πριν ξεκινήσει το Αυστραλιανό Οπεν ήταν στο Νο 23, κάτι που την έφερε μπροστά σε seeded αντιπάλους από τον 3ο γύρο και μετά. Ομως τις απέκλεισε όλες, συμπεριλαμβανομένης της Ιγκα Σβιόντεκ, του Νο1 στο γυναικείο τένις.

Για να κατακτήσει το τρόπαιο, θα χρειαστεί να επικρατήσει της Αρίνα Σαμπαλένκα, η οποία ανεξάρτητα από την έκβαση του τελικού, την ερχόμενη Δευτέρα θα βρίσκεται στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης. Η 24χρονη Λευκορωσίδα κατάφερε να προκριθεί στον πρώτο της τελικό, μετά το 2-0 (7-6, 6-2) επί της Μάγκντα Λινέτε.