Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σήμερα ξεκινούν στο Πεκίνο οι Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες, στους οποίους τελικά δεν θα μετάσχουν οι αθλητές της Ρωσίας και της Λευκορωσίας. Προχθές η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή είχε επιτρέψει τη συμμετοχή τους – υπό όρους βέβαια, χωρίς εθνικό ύμνο, χωρίς εθνόσημο, χωρίς σημαία και χωρίς τα μετάλλιά τους να περιλαμβάνονται στον επίσημο πίνακα μεταλλίων. Ηταν τέτοια η αντίδραση που συνάντησε όμως, ώστε αναγκάστηκε να ανακρούσει πρύμναν.

Η χθεσινή ανακοίνωση του προέδρου της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Αντριου Πάρσονς (φωτ.), περιγράφει ακριβώς τι συνέβη: «Η γρήγορη κλιμάκωση της κατάστασης μας θέτει σε πολύ δύσκολη θέση λίγο πριν από την έναρξη των Αγώνων. Τις τελευταίες δώδεκα ώρες, ένας μεγάλος αριθμός μελών μας ήρθε σε επαφή μαζί μας και μας διαμήνυσε ότι, αν δεν αναθεωρούσαμε την απόφασή μας, θα υπήρχαν σοβαρές επιπτώσεις στους Αγώνες. Πολυάριθμες εθνικές παραολυμπιακές επιτροπές, κάποιες από αυτές έχοντας επικοινωνήσει με τις κυβερνήσεις, τους αθλητές και τις ομάδες τους, απείλησαν ότι δεν θα μετάσχουν».

Και κατέληξε ο Πάρσονς: «Με όλα αυτά υπόψη και με στόχο την αξιοπιστία των Αγώνων και την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων, αποφασίσαμε να απαγορεύσουμε την παρουσία των Ρώσων και των Λευκορώσων αθλητών».