To καλοκαίρι, στις 3 Αυγούστου συγκεκριμένα, ο Τομ Μπρέιντι θα κλείσει τα 45 του χρόνια. Ως τότε θα έχει αποφασίσει αν θα συνεχίσει για μια ακόμη χρονιά την τεράστια καριέρα του ή θα κάνει ήδη διακοπές με τη γυναίκα του, Ζιζέλ, και τα παιδιά τους.
Χθες, ο κορυφαίος αθλητής στην ιστορία του αμερικανικού φούτμπολ, γνώρισε την πικρία του αποκλεισμού. Οι Τάμπα Μπέι Μπάκανιρς ηττήθηκαν από τους Ραμς τους Λος Αντζελες με 30-27 και έτσι δεν θα μπορέσουν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους.
Σε ένα ματς θρίλερ, οι Ραμς προηγήθηκαν με 27-3, ισοφαρίστηκαν, αλλά σκόραραν στην τελευταία φάση του ματς. Ο Μπρέιντι αποχώρησε ματωμένος στο χείλος από χτύπημα αντιπάλου και με πολλά παράπονα από τους διαιτητές. Ηταν η πρώτη φορά σε 22 χρόνια καριέρας, που ο διάσημος quarterback δέχεται αντιαθλητικό χτύπημα. Το γεγονός αυτό του προκάλεσε εκνευρισμό, μαζί βέβαια με την πίκρα της ήττας.
Μια μεγάλη ανατροπή που δεν ολοκληρώθηκε, λόγω της κακής άμυνας της ομάδας του. Ως εκ τούτου δεν… καλοδέχτηκε τις ερωτήσεις για το μέλλον της καριέρας του, μετά το ματς: «Σας μιλάω ειλικρινά. Ακόμη σκέφτομαι το παιχνίδι. Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο αυτή τη στιγμή» τόνισε ο Μπρέιντι. Τα ρεπορτάζ από τις ΗΠΑ αναφέρουν ότι ο παίκτης θα πάρει τον χρόνο του και θα αποφασίσει σε έναν μήνα από τώρα. Πάντως, συμβόλαιο έχει για άλλη μια σεζόν.
Πάντως, στο πρωτάθλημα (ημιτελική φάση) συνεχίζει ο διάδοχος του Μπρέιντι, ο Πάτρικ Μαχόουμς. O 26χρονος πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στον κόσμο, οδήγησε τους Τσιφς σε νίκη 42-36 στην παράταση επί των Μπάφαλο Μπιλς. Οι ημιτελικοί διεξάγονται την Κυριακή και είναι Τσιφς – Μπέγκαλς, Ραμς – 49ers και ο μεγάλο τελικός –το Super Bowl δηλαδή– θα γίνει στις 13/2.
