ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Γιώργος Μανετάκης
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Το έκανε ξανά! Ο Μιλτιάδης Τεντόγλου πήγε στο Τορούν, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, για να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πριν από δύο χρόνια στη Γλασκόβη. Προσγειώθηκε στα 8,35 μ. στην πρώτη και μοναδική έγκυρη προσπάθειά του στο μήκος και άκουσε ξανά τον Εθνικό μας Υμνο!

Μάλιστα η επίδοση του άλτη του Γιώργου Πομάσκι είναι η κορυφαία φετινή στον κόσμο και δείχνει ότι μόλις καταφέρει να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούν μπορεί να φτάσει πιο μακριά στην ολυμπιακή αυτή χρονιά. Αλλωστε ο Τεντόγλου έριξε το βάρος του σε μία και μοναδική προσπάθεια για να μην επιβαρύνει περισσότερο την κατάσταση της υγείας του.

Στο βάθρο του άλματος σε μήκος τον ακολούθησαν ο Σουηδός Τόμπιας Μόντλερ (8,31) και ο Φινλανδός Κρίστιαν Πούλι (8,24), αμφότεροι πετυχαίνοντας εθνικά ρεκόρ!

«Είμαι χαρούμενος για το αποτέλεσμα, παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισα. Ηξερα ότι μπορώ να κάνω ένα πολύ μεγάλο άλμα. Ηταν ένας απίστευτος αγώνας με καλά άλματα από τους αθλητές. Θα κάνω τώρα κάποιες θεραπείες στο γόνατο και στη συνεχεία θα ξεκινήσω προετοιμασία για τον ανοιχτό. Μου αρέσει να αγωνίζομαι και για τον λόγο αυτό σήμερα ένιωθα ότι το κάνω σαν αγγαρεία», δήλωσε ευτυχισμένος ο Ελληνας πρωταθλητής.

● Σπουδαία εμφάνιση έκανε η Ελένη Πόλακ στον τελικό του επί κοντώ καταλαμβάνοντας την 5η θέση με άλμα στα 4,65 μ. και έχασε το χάλκινο μετάλλιο από τη Βρετανίδα Χόλι Μπράντσοου που είχε καλύτερες προσπάθειες.

● Η Βούλα Παπαχρήστου έμεινε στην 5η θέση και εκτός μεταλλίων στον τελικό του τριπλού με καλύτερο άλμα στα 14,31 μ. (είχε ακόμη 14,27, 14,20, 13,91 και δύο άκυρα άλματα).

● Στην 7η θέση στον τελικό του τριπλού κατετάγη ο Δημήτρης Τσιάμης με καλύτερη προσπάθεια στα 16,40 μ.

● Εκτός τελικού και οι: Κώστας Φιλιππίδης ο οποίος κατετάγη 11ος στον προκριματικό με επίδοση 5,50 μ. αφού απέτυχε τρεις φορές στα 5,60 (όριο πρόκρισης ήταν τα 5,75) – Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 60 μ. εμπόδια, στον προκριματικό κατετάγη 7η στην 3η σειρά με 8.31 – Ραφαέλα Σπανουδάκη παρά την καλή κούρσα που έκανε στη 2η ημιτελική σειρά των 60 μ., αφού τερμάτισε 4η στη σειρά της (11η στο σύνολο) με 7.29 – Κώστας Ζήκος, κατετάγη 4ος με 6.67 στη 2η ημιτελική σειρά των 60 μ. (12η θέση στο σύνολο).Μ.