Μια ανάσα από το back2back στο Τσάμπιονς Λιγκ του πόλο έφτασε ο τρομερός Ολυμπιακός.
Οι «ερυθρόλευκοι» ύστερα από μια τρομερή πορεία στο «final 8» του Ανόβερου, αφού απέκλεισαν στα προημιτελικά την ιταλική Μπρέσια (με 8-7) και στα ημιτελικά την επίσης ιταλική –και αντίπαλό του στον περσινό τελικό– Προ Ρέκο (με 12-11), λύγισαν στον τελικό.
Μετά σκληρή μάχη σώμα με σώμα ηττήθηκαν 14-13 στα πέναλτι (10-10 κανονικός αγώνας) από την ουγγρική Φερεντσβάρος, η οποία κατέκτησε τον τίτλο για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Η ομάδα του Θόδωρου Βλάχου, παρότι έχανε 10-7 ισοφάρισε σε 10-10. Ωστόσο στη διαδικασία των πέναλτι αστόχησε σε τρία (Γούνας, Μυλωνάκης, Αργυρόπουλος) και παρά τη νέα μεγάλη εμφάνιση του Πάβιτς κάτω από τα γκολπόστ, δεν κατάφερε να κατακτήσει το τρίτο του τρόπαιο στην 7η συμμετοχή του σε τελική φάση.
Ωστόσο, με βάση τα αποτελέσματα, είναι μακράν η κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα της τελευταίας τετραετίας αφού από το 2016 έως το 2019 έφτασε σε 3 τελικούς και κέρδισε την κούπα το 2018.
Το παιχνίδι αυτό ήταν το τελευταίο για τον Σέρβο τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Γιόζιπ Πάβιτς, ο οποίος αποχωρεί από την ενεργό δράση σε ηλικία 37 ετών: «Ενα μεγάλο ευχαριστώ για όλα αυτά τα τέσσερα υπέροχα χρόνια που έζησα στον Ολυμπιακό.
Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είμαι υπερήφανος γιατί έπαιξα στον μεγαλύτερο σύλλογο της Ευρώπης». «Παίξαμε σαν πρωταθλητές Ευρώπης», ήταν ο επίλογος του συγκινημένου και υπερήφανου αρχιτέκτονα των επιτυχιών, Θόδωρου Βλάχου, που δεν άφησε την πίκρα της ήττας να τον καταβάλει.
