Σημαντική νίκη που είχε (και) ελληνική υπογραφή σημείωσε προχθές το βράδυ η Λάτσιο, η οποία επικράτησε με 1-0 της Γιουβέντους και παραμένει δυνατά στο κυνήγι της ευρωπαϊκής εξόδου. Η 30ή αγωνιστική στην Ιταλία είναι χωρισμένη στα δύο με τα μισά ματς να γίνονται Σάββατο και τα υπόλοιπα σήμερα, λόγω του Πάσχα των Καθολικών.
Στο «Ολίμπικο», ονειρεμένο ντεμπούτο έκανε στον πάγκο της Λάτσιο ο Ιγκόρ Τούντορ, ο Κροάτης προπονητής που αντικατέστησε τον παραιτηθέντα Μαουρίσιο Σάρι. Ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ επέλεξε για το αρχικό σχήμα τον Χρήστο Μανδά για τη θέση του τερματοφύλακα και ο 22χρονος φρόντισε να τον δικαιώσει. Δεν έκανε γενικά λάθη και είχε τρεις επεμβάσεις, εκ των οποίων η μία δύσκολη και σωτήρια σε πλασέ του Κιέζα. Ο Μανδάς έκανε ντεμπούτο στη Σέριε Α στις 11 Μαρτίου, μπαίνοντας ως αλλαγή αντί του τραυματία Προβεντέλ στις καθυστερήσεις του ματς με την Ουντινέζε. Επαιξε στις 16/3 στο 3-2 επί της Φροζινόνε και συνέχισε προχθές με μια ακόμη καλύτερη εμφάνιση, που κι αυτή συνοδεύτηκε με νίκη χάρη σε γκολ του Μάρουσιτς στο 93’.
Η Γιουβέντους χάνει συνεχώς έδαφος, φαίνεται να το έχει… παρατήσει και δεν αποκλείεται να κινδυνεύσει να μείνει ακόμη κι εκτός τετράδας. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι παραμένει με πολλά νεύρα (πάλι πήρε κάρτα το Σάββατο) και φαίνεται πως σε πρώτη φάση δεν τον βοήθησε η αλλαγή συστήματος σε 4-3-3, μετά το 3-5-2, που χρησιμοποιεί συχνά η «Κυρία» εδώ και μια δεκαετία περίπου. Πάντως, οι δύο ομάδες θα συναντηθούν ξανά αύριο, αυτή τη φορά στο Τορίνο, για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ιταλίας.
Από τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχώρισε το μεγάλο «διπλό» της Αταλάντα επί της Νάπολι με σκορ 3-0. Από πρωταθλητές οι «παρτενοπέι» φέτος κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Ευρώπης. Δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες στο «Ντιέγο Μαραντόνα» και ο προπονητής των ηττημένων, Φρανσέσκο Καλτσόνα, δήλωσε: «Δεν έχουμε μόνο αμυντικά προβλήματα. Γενικά είμαστε μια εύθραυστη ομάδα. Είμαι ο τρίτος προπονητής της σεζόν, έχουμε αλλάξει τόσους παίκτες και δεν γίνεται τίποτα».
