Ποδαρικό με ανακοινώσεις κατά της διαιτησίας είχαμε στην πρεμιέρα, αλλά ο Αχιλλέας Μπέος είπε να το χοντρύνει το παιχνίδι από τη 2η κιόλας αγωνιστική. Δύο ανακοινώσεις στο καπάκι έβγαλε η ΠΑΕ Βόλος για την ήττα από τον Αρη προσφεύγοντας παράλληλα στη Δικαιοσύνη!
Η πρώτη: «Ο διαιτητής Βάτσιος με τις αποφάσεις του αλλοίωσε το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα Βόλος-Αρης. Κατά… σύμπτωση και πάλι εις βάρος της ομάδας μας. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βόλος Αχιλλέας Μπέος σκέφτεται σοβαρά να υποβάλει αύριο την παραίτησή του από το Δ.Σ. της ομάδας, ώστε ως δήμαρχος Βόλου να υποβάλει μήνυση τόσο στον Βάτσιο όσο και στον Ευαγγέλου που ήταν στο VAR».
Και η δεύτερη: «Η ΠΑΕ Βόλος έπειτα από τη διαιτησία του αγώνα Βόλος-Αρης άσκησε όλα τα νόμιμα δικαιώματά της προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας τόσο τον διαιτητή του αγώνα κ. Βάτσιο όσο και τον κ. Ευαγγέλου ο οποίος βρισκόταν στο VAR. Ελπίζουμε τα αρμόδια όργανα να επιληφθούν του θέματος, καθώς είναι η ώρα διαιτητές τύπου Βάτσιου και Ευαγγέλου να πάνε επιτέλους στα σπίτια τους».
Ο πειθαρχικός κώδικας (άρθρο 20, παράγραφος 1) είναι ξεκάθαρος: Οι ΠΑΕ κινδυνεύουν με πρόστιμα και, σε περίπτωση υποτροπής, με αφαίρεση βαθμών (-1 σε πρώτη φάση) όταν οι δυσφημιστικές δηλώσεις γίνονται ακόμη και από πρόσωπα, φυσικά ή νομικά, που με οποιονδήποτε τρόπο συνδέονται με αυτές. Εξ ου και η πρόθεση του Αχιλλέα Μπέου να παραιτηθεί από το Δ.Σ. του Βόλου.
Τη φάμπρικα αυτή, βέβαια, την άνοιξε ο Ολυμπιακός με αιχμή του δόρατος τον -συγχωρεμένο πλέον- Σάββα Θεοδωρίδη. Ως επίτιμου προέδρου της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ οι πράξεις του δεν «άγγιζαν» τον σύλλογο, αλλά μια χαρά γινόταν η δουλειά.
Επανέρχομαι στον Βόλο και στον επικεφαλής της ΚΕΔ Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος υποστήριξε πως στο παιχνίδι έπρεπε να δοθεί πέναλτι υπέρ του Βόλου στο μαρκάρισμα του Ντάτκοβιτς στον Περέα. Εδώ… έδεσε το γλυκό για να ξεσαλώσει ο πρόεδρας.
Την επισήμανση βέβαια (του Κλάτενμπεργκ) ότι «πρόκειται για υποκειμενική απόφαση και κατανοώ πως δεν θα γίνει δεκτή από όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου, ωστόσο σε τέτοιου είδους φάσεις περιμένω στο μέλλον να δίνεται πέναλτι» ουδείς την ανέδειξε.
Δεν υπάρχει Μάκης Γιατράς. Ηθοποιός είναι!
Βαρούχα εσείς; Ελεονώρα εμείς! Κάκο βλέπετε; Εμείς Σάκη και Ελενα!
Απατες πήγαν για άλλη μια φορά οι κυριακάτικες αθλητικές εκπομπές. Και δεν είναι μια. Δεν είναι δυο. Τρεις πανάθεμά τες… Και όλες μαζί βολόδερναν γύρω από το 10% της τηλεθέασης το βράδυ της Κυριακής.
H «Αθλητική Κυριακή» της ΕΡΤ έφτασε ώς το 4% (μόλις 2,5 στο δυναμικό κοινό!), η «Σούπερ Μπάλα» του MEGA ούτε 4% (3,93) και ουραγός το «Total Football» του OPEN που πήγε μέχρι το 3,4% (στο γενικό σύνολο).
Αντίθετα το «Voice» του ΣΚΑΪ χτυπάει 30άρια και κυριαρχεί σε μια βραδιά δική μας. Μια βραδιά αθλητική εδώ και δεκαετίες. Last years…
Black Box
«Δεν ήμουν αρκετά επιθετικός. Δεν σκόραρα στο πρώτο ημίχρονο. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Ηξερα ότι πρέπει να παίξω καλύτερα και αυτό προσπάθησα να κάνω».
Εξομολόγηση-απολογία του NBAer Τζέισον Τέιτουμ, σταρ των Σέλτικς, ο οποίος στο game 4 κόντρα στους Μαϊάμι Χιτ έμεινε άποντος στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο έβαλε 28 αλλά την ήττα δεν τη γλίτωσαν. Ούτε τη σκληρή αυτοκριτική.
Mood of the week
«Φιλιούνται-αγκαλιάζονται» ήταν αυτή η βδομάδα, εύχομαι και η επόμενη, ειδικά για την ΑΕΚ αφού οι άλλοι δύο τον έχουν «δέσει τον γάιδαρό τους»
1988, «Τα Ποδοσφαιρικά»
«Το τραγούδι της ήττας»
Μανώλης Ρασούλης, Γιώργος Γαβαλάς
