Με σταθερή απόδοση και χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες, το Μεξικό επικράτησε 2-0 του Ισημερινού στο «Αζτέκα» και προκρίθηκε στους «16» του Μουντιάλ 2026, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Αγγλία–ΛΔ Κονγκό.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και στα πρώτα λεπτά πίεσαν ασφυκτικά, δημιουργώντας διαδοχικές ευκαιρίες. Στο 7’, ο Χιμένες αστόχησε με κεφαλιά από κοντινή απόσταση, ενώ λίγο αργότερα ο 18χρονος Μόρα δεν κατάφερε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση. Αντίστοιχα, ο Γεμπόα απείλησε για τον Ισημερινό στο 18’, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Η υπεροχή των Μεξικανών μετουσιώθηκε σε γκολ στο 22ο λεπτό, όταν ο Αλβαράδο έβγαλε εξαιρετική ασίστ στον Κινιόνες, ο οποίος ξεκίνησε εντυπωσιακή κούρσα από το κέντρο και με δυνατό σουτ νίκησε τον Γκαλίντες, πετυχαίνοντας το τρίτο του γκολ στη διοργάνωση.
Το 2-0 ήρθε στο 31’, με τον Κινιόνες και τον Ραούλ Χιμένες να συνεργάζονται ιδανικά σε ταχύτατο «1-2», με τον έμπειρο φορ να τελειώνει τη φάση και να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του.
Στο 40’, ο Γεμπόα είχε την τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους, όμως ο Ρανχέλ απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ, διατηρώντας το προβάδισμα των γηπεδούχων.
Στο δεύτερο ημίχρονο, το Μεξικό έφτασε κοντά σε τρίτο γκολ με τον Αλβαράδο, ενώ στη συνέχεια ο Ισημερινός προσπάθησε να αντιδράσει, χωρίς όμως να απειλήσει ουσιαστικά, καθώς η αμυντική λειτουργία των Μεξικανών παρέμεινε εξαιρετική. Μετά από τέσσερις αγώνες στη διοργάνωση, το Μεξικό διατηρεί ανέπαφη την εστία του.
Στο 67’, ο Γκαλίντες πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση σε κεφαλιά του Μόντες, ενώ στο 75’ ο Ροντρίγκες έχασε σημαντική ευκαιρία να μειώσει το σκορ. Στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, ο Ορμπελίν Πινέδα αστόχησε για λίγο με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή.
Στο 90+4’, ο Ινκαπιέ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα μετά από ένταση με τον Σαντιάγκο Χιμένες, ολοκληρώνοντας ένα ματς που εξελίχθηκε απόλυτα υπέρ των Μεξικανών.
Πινέδα και Σάντσες αγωνίστηκαν με το Μεξικό
Στην αρχική ενδεκάδα του Μεξικού βρέθηκε ο Χόρχε Σάντσες του ΠΑΟΚ, ενώ ο Ορμπελίν Πινέδα της ΑΕΚ πέρασε ως αλλαγή στο 79’, αντικαθιστώντας τον Κινιόνες.
Ο αγώνας ξεκίνησε με καθυστέρηση μίας ώρας λόγω έντονης βροχόπτωσης.
Διαιτητής: Σ. Βίντσιτς (Σλοβενία)
Κίτρινες: Φράνκο, Παες, Μοϊσές Καϊσέδο
Κόκκινες: Ινκαπιέ
Συνθέσεις:
ΜΕΞΙΚΟ (Ντιέγκο Αγκίρε): Ρανχέλ, Σάντσες, Μόντες, Βάσκες, Γκαγιάρδο, Μόρα (58’ Γκουτιέρες), Λίρα, Ρόμο (74’ Βάργκας), Αλβαράδο (79’ Ρέγες), Κινιόνες (79’ Πινέδα), Ραούλ Χιμένες (74’ Σαντιάγκο Χιμένες).
ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ (Σεμπάστιαν Μπεκασέσε): Γκαλίντες, Φράνκο (46’ Μεντίνα), Ορδόνιες (46’ Πρεσιάδο), Πάτσο, Ινκαπιέ, Γιεμπόα (79’ Χόρντι Καϊσέδο), Μοϊσές Καϊσέδο, Βίτε, Ανγκούλο (79’ Πάες), Πλάτα, Βαλένσια (58’ Ροντρίγκες).
