♦ Το δημοψήφισμα ή θα αναβληθεί ή δεν θα γίνει καθόλου. Δεν βρίσκουμε την ερώτηση.
♦ Και να γίνει όμως, έχουμε εμπιστοσύνη στο τι θα ψηφίσει ο Ελληνας; Αν ψήφιζε το κοινό που ήταν στις εξέδρες στη συνέντευξη Χατζηνικολάου-Τσίπρα, στο ερώτημα τι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο, θα επέλεγαν κάτι τρίτο.
♦ Νόμιζες ότι έβλεπες το «Ανίτα SOS». Επειδή όμως ήταν παρών ο Τσίπρας, η εκπομπή λεγόταν «Οικονομία SOS».
♦ Η μεταφράστρια στο διαδίκτυο για το εξωτερικό έκοψε τις φλέβες της, γιατί δεν ήξερε τι να πρωτομεταφράσει έτσι που μιλούσε συνέχεια πάνω στον Τσίπρα ο Χατζηνικολάου.
♦ Ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι αυτός έφαγε τον Βαρουφάκη. Το είχε διαβάσει εδώ στη στήλη χθες το πρωί και το αμόλησε.
♦ Και δεύτερο κρούσμα κλοπής. Η γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung» έγραψε για «Varoufexit» και έγινε παγκόσμιος όρος. Το ξεπατίκωσε κι αυτή από δω.
♦ Το τρίτο που θα αντιγράψουν είναι το τωρινό, ότι δηλαδή όλα αυτά με τον Βαρουφάκη έγιναν για να αποπροσανατολιστούμε από τη συναυλία του Ρουβά.
♦ Εχει χάσει εντελώς την πρωτοτυπία που είχε στην αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ με τις μετονομασίες. Δεν έβγαλε νέο όνομα ούτε στον ΕΝΦΙΑ, ούτε στην έκτακτη εισφορά, ούτε στον φόρο πολυτελείας. Δεν πάμε καλά.
♦ Κι ένα πολύ καλό όμως που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ: θα πληρώνουμε μόνο με πιστωτικές κάρτες. Ερχόμαστε πάλι δηλαδή στη χρυσή εποχή. Θα έχουμε από 10 μέχρι 20 κάρτες ο καθένας.
♦ Θα γνωρίσει έτσι ιδιαίτερη ανάπτυξη και το επάγγελμα των υπαλλήλων των εισπρακτικών εταιρειών που τηλεφωνούν στα σπίτια. Θα προσληφθούν τουλάχιστον 200 χιλιάδες άτομα.
♦ Αν επαναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τις πιστωτικές και τα Καγιέν, θα μείνει 40 χρόνια στην εξουσία.
♦ Εμ δεν ήταν βλάβη της Digea το χθεσινό πολύωρο μαύρο σε όλα τα κανάλια πλην των κρατικών. Δοκιμή του Τσίπρα ήταν.
♦ Το παράδοξο είναι ότι το Μega την ώρα του μαύρου είχε περισσότερη θεαματικότητα από την ώρα που έχει κανονικό πρόγραμμα.
♦ Το έχει επηρεάσει η ανυποληψία των ειδήσεων. Κανείς δεν ανοίγει το Μega γιατί φοβάται ότι θα πέσει πάνω σε ειδήσεις.
♦ Η Αννα Βαγενά ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και κρατούσε ένα τρανζιστοράκι. Ολως συμπτωματικά έπαιζε Ρουβά.
♦ Τι Ρουβάς; Εδώ τραγούδησε χθες το βράδυ Μίκη Θεοδωράκη ο Λάκης Λαζόπουλος.
♦ Αυτό πραγματικά μας έκανε πολύ μεγάλη έκπληξη. Ο Ολυμπιακός θα βραβεύσει την Κυριακή στο στάδιο «Καραϊσκάκη», στη φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, και θα αφιερώσει τον τίτλο στον Μίκη Θεοδωράκη! Από πού κι ώς πού; Σφύριξε κανένα πέναλτι ο Μίκης;
♦ Από την άλλη, είναι σωστή σκέψη. Ποιον να βραβεύσει; Τον Ρουβά;
♦ Θα ακουστούν και τα κλασικά τραγούδια του Μίκη:
- Σώπα, όπου να ‘ναι θα σημάνουν οι καμπάνες της δικαιοσύνης
- Στη Χερενφέιν μια φορά
- Τον Εργοτέλη μην τον κλαις, εκεί που πάει να πέσει
- Σπάθα Σπάθα τον καημό μου
♦ Λόγω της τελευταίας συνεργασίας με τον Σάκη, ο Μίκης θα αφιερώσει στον Μαρινάκη το τραγούδι «Μακαρόνια με κιμά».
