Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Από το 1930 βρισκόταν ο πίνακας «Ο πειρασμός του Αγίου Αντωνίου» στο Μουσείο Nelson-Atkins του Κάνσας, στο Μισούρι. Αλλά από χθες εκτίθεται με μεγάλη δόξα στο Μουσείο Noorbrabants της ολλανδικής πόλης s-Hertogenbosh, γενέτειρας του Ιερώνυμου Μπος, γιατί, ναι, είναι γνήσιο έργο του μεγάλου ζωγράφου.

Ετσι αποφάνθηκαν ειδικοί ύστερα από πέντε χρόνια ερευνών με κάθε σύγχρονο μέσο. Ο Μπος τον ζωγράφισε μεταξύ 1500 και 1510 και ήταν μάλλον μέρος ενός τρίπτυχου. Μεγάλη είδηση.

Θρίαμβος «Suntan»

Καταπληκτικά τα πήγε το «Suntan», η τρίτη ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου (του Bank Bang και του Waste Youth) στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ, όπου έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του. Τι συγκρίσεις κάνει το Screen International στην πολύ καλή κριτική του με τη «Λολίτα» του Ναμπόκοφ και πίνακες του Ιερώνυμου Μπος, τι τον τοποθετεί δίπλα στους Λάνθιμο-Αβρανά-Τσαγγάρη στον κατάλογο των αναδυόμενων ελληνικών ταλέντων. Αλλά και πώς μας ιντριγκάρει το γεγονός ότι ο Μάκης Παπαδημητρίου παίζει έναν 40άρη γιατρό στην Αντίπαρο που ερωτεύεται τη 19χρονη παραθερίστρια Αννα (Ελλη Τρίγκου) και ακολουθεί μια «αναπόφευκτη πορεία εμμονής και καταστροφής». Περιμένουμε ανυπόμονα να τη δούμε τον Μάρτιο στις αίθουσες.

Σκίζουν οι ταινίες μας

Χαμένος Ιερώνυμος Μπος

Ξεπέρασε τα 600.000 εισιτήρια το «Ενας άλλος κόσμος» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη (στις 7 εβδομάδες) καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση του box office και αφήνοντας πίσω υπερπαραγωγές («Star Wars», «Spectre»). Σε καλό δρόμο και ο «Νοτιάς» του Τάσου Μπουλμέτη που έφτασε τα 113.000 εισιτήρια (δυόμισι εβδομάδες). Το «Ουζερί Τσιτσάνης» του Μανούσου Μανουσάκη έκοψε, από τις αρχές Δεκεμβρίου μέχρι τώρα, 117.000 εισιτήρια. Και έπεται συνέχεια με τον «Μαγικό καθρέφτη», την ξέφρενη κωμωδία του Χρήστου Δήμα, που είναι και η πρώτη τρισδιάστατη ελληνική ταινία. Βγαίνει την Πέμπτη.