Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Το μπλε καρό φόρεμα που η Τζούντι Γκάρλαντ φορούσε στην ταινία του 1939 «Ο Μάγος του Οζ» πουλήθηκε στο αστρονομικό ποσόν των 1,56 εκατομμυρίων δολαρίων, σε δημοπρασία των Bonhams στη Νέα Υόρκη, την περασμένη Δευτέρα.

Με κηλίδες ιδρώτα γύρω από το λαιμό, αλλά σε καλή κατάσταση, το κοστούμι είναι ένα από τα δύο όμοια που η διάσημη ηθοποιός φορούσε στο κλασικό μιούζικαλ. Ο αγοραστής παραμένει άγνωστος και έκανε την προσφορά του μέσω τηλεφώνου, ξεπερνώντας την αρχική εκτίμηση (800.000 έως 1,2 εκατομμύρια δολάρια).

Δωρεές στις τέχνες

Τις καινούργιες 111 δωρεές, 33,29 εκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε χθες το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Θα στηρίξει τις δράσεις μη κερδοσκοπικών οργανισμών (για παιδεία, υγεία, αθλητισμό, κοινωνική πρόνοια) κυρίως στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εξ αυτών τα 3,33 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν σε 26 δωρεές για τις τέχνες και τον πολιτισμό με στόχο να διευρυνθεί η πρόσβαση του ευρύτερου κοινού σε καλλιτεχνικά γεγονότα, να στηριχτούν συνεργασίες μεταξύ νέων και ταλαντούχων δημιουργών και να διαδοθεί ο ελληνικός πολιτισμός σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Λέτε να είναι τα 3 εκατομμύρια της δωρεάς, που γλίστρησαν μέσα από τα χέρια της διεύθυνσης του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του υπουργείου Πολιτισμού;

Για τον Κωστή Σκαλιόρα

Ενα σημαντικό και συγχρόνως τρυφερό βιβλίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη. Το «Γράμμα στον Κωστή» της Ξένιας Καλογεροπούλου είναι μια αναφορά στον αγαπημένο σύζυγο και σύντροφό της επί 37 χρόνια Κωστή Σκαλιόρα, κορυφαίο πνευματικό άνδρα, μεταφραστή και κριτικό θεάτρου και σινεμά.

Φόρεμα εκατομμυρίων

Αρχισε να γράφεται μία μέρα μετά τον θάνατό του, τον Οκτώβριο του 2013. Μέσα από τις σελίδες του η Ξ. Καλογεροπούλου δεν αφηγείται απλώς προσωπικές μνήμες και άγνωστες πτυχές της ζωής τους. Μας οδηγεί σε ένα μεγάλο ταξίδι σε μια Ελλάδα που δεν υπάρχει και γεννούσε Σκαλιόρες (από τη δεκαετία του ‘40 μέχρι σήμερα). Με σταθμούς την τέχνη, τη δικτατορία, την πνευματική ζωή. Θα το διαβάσουμε με συγκίνηση.