Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Τα… σωληνάκια από τη «μηχανική υποστήριξη» που κρατούσε την Αργεντινή του Μέσι στη διοργάνωση, τα τράβηξε το Σάββατο το απόγευμα στο Καζάν ένας 19χρονος. Ο φτεροπόδαρος Κιλιάν Μπαπέ κέρδισε πέναλτι (το έβαλε ο Γκριζμάν στο 11΄), σκόραρε δύο γκολ και οδήγησε τη Γαλλία σε μια πρόκριση-θρίαμβο με 4-3, ανοίγοντάς της την όρεξη να ονειρεύεται ακόμη περισσότερα πράγματα.

Οι «τρικολόρ» ήταν η καλύτερη ομάδα, αυτή είχε πιο ορθολογικό στήσιμο στο γήπεδο από τον Ντεσάν και κυρίως έδειξε χαρακτήρα.

Το απέδειξε αφού κατάφερε να αντιδράσει με ιδανικό τρόπο στο μικρό διάστημα του αιφνιδιασμού (40΄-50΄). Ηταν τότε που δέχθηκε δύο γκολ και ξαφνικά βρέθηκε πίσω με 2-1. Το 1-1 το έκανε με τρομερό σουτ, το πιο μακρινό του Μουντιάλ, ο Ντι Μαρία (41΄) και το προβάδισμα στην «αλμπισελέστε» έδωσε ο Μερκάδο (48΄), ο οποίος κατά τύχη βρέθηκε στην πορεία σε σουτ του Μέσι. Η απάντηση έμοιαζε με καταιγίδα.

Ο Παβάρ (57΄) με καταπληκτικό φαλτσαριστό σουτ ολοκλήρωσε μια υποδειγματική ομαδική προσπάθεια που ξεκίνησε από αριστερά και ισοφάρισε (2-2), για να ακολουθήσουν τα δύο γκολ του Μπαπέ, που μετέτρεψαν το ματς σε προσωπική παράσταση.

Ακόμη και ο προπονητής του το αναγνώρισε και τον απέσυρε λίγο πριν από το φινάλε για να εισπράξει την αποθέωση που δικαιούνταν. «Η ομάδα μας είναι πιο νέα αλλά έχει κότσια. Απαντήσαμε στις προκλήσεις που μας παρουσιάστηκαν. Είμαι πολύ περήφανος», δήλωσε ο Ντεσάν.

Παρεμπιπτόντως, οι «μπλε» δεν έχουν χάσει ποτέ σε παιχνίδι που έχει σκοράρει ο Γκριζμάν.

Η Αργεντινή επιβεβαίωσε ότι ήταν ένα προβληματικό συγκρότημα. Αργή άμυνα, ασύνδετο κέντρο, ο Αρμάνι που κάθισε κάτω από το τέρμα δεν έδειξε πιο ικανός από άλλους και ο αποκλεισμός ήρθε μοιραία, παρότι ο Αγουέρο (93΄), με κεφαλιά μείωσε και προσπάθησε να ανάψει την τελευταία σπίθα.

Ο Σαμπαόλι, που κράτησε πάλι στον πάγκο ικανούς παίκτες (Ιγκουαΐν, Αγουέρο, Ντιμπάλα) και δεν έβαλε καθαρόαιμο σέντερ φορ, δεν είπε κουβέντα για παραίτηση, παρότι δέχθηκε τα περισσότερα βέλη. Εριξε το μπαλάκι στην ομοσπονδία, προφανώς γιατί δεν θέλει να χάσει και την παχυλή αποζημίωση από το συμβόλαιό του.

ΓΑΛΛΙΑ: Γιορίς, Ουμτιτί, Βαράν, Παβάρ, Ερναντές, Καντέ, Πογκμπά, Ματουιντί (75΄ Τολισό), Μπαπέ (88΄ Τοβάν), Γκριζμάν (83΄ Φεκίρ), Ζιρού.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Αρμάνι, Ρόχο (45΄ Φάσιο), Οταμέντι, Ταλιάφικο, Μερκάδο, Μασεράνο, Μπανέγα, Πέρες (66΄ Αγουέρο), Παβόν (75΄ Μέσα), Ντι Μαρία, Μέσι.