Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Παίρνοντας την πρώτη θέση στον Β’ όμιλο, η Ισπανία γλίτωσε την αναμέτρηση με τη σκληροτράχηλη Ουρουγουάη. Ομως πέφτει πάνω στη διοργανώτρια Ρωσία, με ό,τι μπορεί αυτό να σημαίνει.

Κρίνοντας από τα δημοσιεύματα της Sport-express, της ρωσικής αθλητικής εφημερίδας με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη χώρα, οι οικοδεσπότες θα προτιμούσαν την Πορτογαλία, την οποία θεωρούν «ασθενέστερη ομάδα με απόλυτη εξάρτηση από έναν σούπερ ποδοσφαιριστή όπως τον Ρονάλντο».

Ομως έχουν ήδη διακρίνει δύο τρόπους, με τους οποίους θα κάνουν ζημιά στην Ισπανία.

Ο πρώτος είναι το να σημαδέψουν αυτόν που θεωρούν «αδύναμο κρίκο» των «φούριας ρόχας» στο φετινό τουρνουά: τον Νταβίδ ντε Χέα. Ο τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δείχνει πολύ ασταθής, έχει δεχτεί πέντε τέρματα από τα έξι σουτ που έχουν γίνει στην εστία του.

Επίσης, διαπίστωση των Ρώσων είναι πως «όσο περνούν οι αγώνες, η Ισπανία χειροτερεύει, δεν βελτιώνεται. Επιασε εξαιρετική απόδοση κατά της Πορτογαλίας, ήταν σχετικά ακίνδυνη απέναντι στο Ιράν και κόντεψε να χάσει από το Μαρόκο, κάνοντας πολλά λάθη πίσω». Και όλα αυτά συνοδευόμενα από φθίνουσα φυσική κατάσταση.

Εκεί ακριβώς σκοπεύει να «χτυπήσει» ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Ρώσων, Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ, που γνωρίζει ότι η Ισπανία είναι έτη φωτός ανώτερη τεχνικά.

Ομως η δική του ομάδα έχει στα υπέρ της την ταχύτητα και τη φυσική κατάσταση και προετοιμάζει μια αναμέτρηση με φρενήρη ρυθμό.

Ο άνθρωπος που δουλεύει με τους Ρώσους παίκτες στον τομέα αυτόν είναι ένας Ισπανός. Ο Παουλίνο Γρανέρο πρωτοπήγε στη Μόσχα το 2010 για να αναλάβει το πόστο του γυμναστή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, προερχόμενος από την Μπέτις.

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της δουλειάς του τού άνοιξαν την πόρτα της εθνικής ομάδας.

Οι μετρήσεις στη διάρκεια του Μουντιάλ δείχνουν ότι οι Ρώσοι διεθνείς διανύουν περισσότερα χιλιόμετρα απ’ όλους, ενώ καλύπτουν και τη μεγαλύτερη απόσταση σε υψηλή ένταση και σπριντ. Είναι μάλιστα ικανοί να κάνουν πάνω από 400 σπριντ σε κάθε αγώνα.

«Αυτός είναι ο στόχος μας, να παίζουμε γρήγορα. Αν οι παίκτες μας είναι συγκεντρωμένοι και το κοινό του “Λουζνίκι” τούς σπρώξει όπως και στην πρεμιέρα, τότε σίγουρα θα πιάσουν πολύ ψηλούς ρυθμούς και θα φέρουν το παιχνίδι εκεί που τους βολεύει».