Η Βραζιλία κάνει από χθες το βράδυ… παρέα σε Γερμανία και Αργεντινή, καθώς καμία από τις τρεις «μεγάλες» δεν μπόρεσε να νικήσει στην πρεμιέρα της.
Ετσι, πριν καν συμπληρωθεί η πρώτη αγωνιστική του Μουντιάλ, η κατάσταση δείχνει ρευστή σε όλους τους ομίλους ενώ είναι πιθανό πως κι άλλες εκπλήξεις θα έρθουν στη συνέχεια.
Η «σελεσάο» έμεινε στο 1-1 με την Ελβετία, παρότι πήρε το προβάδισμα στο 20’ με ένα θαυμάσιο φαλτσαριστό σουτ του Κουτίνιο. Ομως δεν είχε συνέχεια στην απόδοσή της.
Η Ελβετία, βέβαια, δεν είναι καθόλου κακή ομάδα και δεν βρίσκεται διόλου τυχαία στην 6η θέση της κατάταξης της ΦΙΦΑ. Ετσι, στο 50’ βρήκε την ευκαιρία να ισοφαρίσει με κεφαλιά του Σούμπερ για το 1-1 που έμεινε ώς το τέλος.
Πάντως, οι Βραζιλιάνοι διαμαρτύρονται δικαιολογημένα, αφού ο σκόρερ σπρώχνει τον Μιράντα και τον βγάζει εκτός φάσης. Κι αυτό ήταν ίσως το πρώτο σοβαρό διαιτητικό λάθος στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο.
Παρ’ όλα αυτά οι Λατίνοι είχαν χρόνο για να πάρουν το ματς, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο Νεϊμάρ έδειξε επηρεασμένος από την πολύμηνη απουσία του λόγω τραυματισμού, ενώ είναι αλήθεια πως έφαγε μπόλικο «ξύλο» από τους αντιπάλους του.
Ο προπονητής Τίτε έχει εμφανέστατα δημιουργήσει ένα στιβαρό και σοβαρό σύνολο, που δεν παίζει για τον εντυπωσιασμό, όμως χθες βράδυ δεν βρήκε τις λύσεις.
Βέβαια, κι αυτός δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο για ν’ αλλάξει την εικόνα του ματς, γιατί όλες οι αλλαγές του ήταν καθαρά προσώπων.
Αυτό ήταν το 36ο ματς της Βραζιλίας σε Μουντιάλ, που προηγείται στο ημίχρονο. Και μόλις το δεύτερο που δεν νικά στο φινάλε…
► ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Αλισον, Ντανίλο, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Μαρσέλο, Κασεμίρο (60’ Φερναντίνιο), Παουλίνιο (67’ Ρ. Αουγκούστο), Κουτίνιο, Ουίλιαν, Νεϊμάρ, Γκάμπριελ Ζεσούς (79’ Φιρμίνο).
► ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Λιχτστάινερ (87’ Λανγκ), Σερ, Ροντρίγκες, Τσάκα, Μπεχράμι (71’ Ζακάρια), Σακιρί, Τζεμαϊλί, Σούμπερ, Σεφέροβιτς (80’ Εμπολό).
