Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σε συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια Χανίων καλεί το Σωματείο Επισιτισμού Χανίων, με αφορμή την εκδίκαση της μήνυσης που υπέβαλε γνωστή αλυσίδα εστίασης της πόλης σε βάρος του συνδικαλιστή.

Η κατηγορία που του προσάπτεται είναι η διατάραξη οικιακής ειρήνης και η αιτία ήταν η παρέμβαση την οποία πραγματοποίησαν μέλη του σωματείου στο εν λόγω μαγαζί με σκοπό την ενημέρωση των συναδέλφων τους για τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Μάλιστα, πρόκειται για την ίδια επιχείρηση η οποία έχει μηνύσει τον προηγούμενο χειμώνα τον πρόεδρο των εργαζομένων στις διανομές, επειδή απαίτησε να μην γίνει διανομή με χιόνια.

«Ξέρουμε ότι η προώθηση ακόμη μεγαλύτερης εντατικοποίησης και επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου πάει πάντα μαζί με τρομοκρατία και καταστολή. Αυτή τη φορά η εργοδοσία επέλεξε να σύρει ένα εκλεγμένο συνδικαλιστή και μάλιστα πρόεδρο στα δικαστήρια επειδή απαίτησε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας», αναφέρει το Σωματείο στην ανακοίνωσή του.

«Μας θέλουν απομονωμένους και φοβισμένους τους εργαζόμενους και την νεολαία. Αποτελούν μια σαρωτική επίθεση σε κατακτημένες συνδικαλιστικές ελευθερίες. Προσπαθούν να παρουσιάσουν τη δράση των συνδικάτων ως περίπου εγκληματική ενέργεια. Αποκαλύπτουν το μίσος εργοδοτών, κυβερνήσεων και των εκπροσώπων τους, απέναντι στην οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως η δίκη του προέδρου του Σωματείου είναι προγραμματισμένη για τις 13 Δεκεμβρίου, ημέρα Τρίτη στις 9 το πρωΐ, με το Σωματείο να καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης στα Δικαστήρια.

Σε συγκέντρωση καλεί επίσης και η κατάληψη Rosa Nera. «Σε μια περίοδο όπου στους χώρους εργασίας επικρατεί ο εργοδοτικός φόβος και η ανασφάλεια για το αν θα βγούμε μέχρι το τέλος του μήνα, όπου τα χρήματα δεν μας φτάνουν ούτε για τα βασικά, όπου τα νοίκια έχουν εκτιναχτεί, το κράτος για μία ακόμη φορά έρχεται ουσιαστικά να παίξει τον ιστορικά προσδιορισμένο του ρόλο: αυτόν της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου σε βάρος της εργασίας. Η δικαιοσύνη μετά από τόσες και τόσες απεργίες, τις οποίες έχει κρίνει παράνομες, καλείται να δικάσει εκλεγμένους συνδικαλιστές απλά και μόνο επειδή ανταποκρίθηκαν στο ταξικό τους καθήκον», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Ως κατάληψη Rosa Nera στεκόμαστε αλληλέγγυες/οι στην απαράδεκτη δίωξη του προέδρου του σωματείου επισιτισμού. Αντιλαμβανόμαστε πως μόνο οι ταξικοί, αδιαμεσολάβητοι αγώνες θα φέρουν το κράτος σε θέση άμυνας και τους/τις εργαζόμενους/ες σε θέση αποτελεσματικής υπεράσπισης αυτών που κατακτήθηκαν με αίμα και θυσίες. Η διεκδίκηση σε κάθε χώρο δουλειάς για τα αυτονόητα εργασιακά μας δικαιώματα και η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζόμενων είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτών των αγώνων», αναφέρεται στο κάλεσμα της κατάληψης.