Στις αρχές παραδόθηκε η 38χρονη γυναίκα που κατηγορείται για επίθεση με καυστικό υγρό εις βάρος του 36χρονου εν διαστάσει συζύγου της στο Ηράκλειο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα βρέθηκε λίγο μετά τις επτά το απόγευμα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου συνοδεία του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα και στη συνέχεια παραδόθηκε στις αρχές οι οποίες είχαν εκδώσει ένταλμα σύλληψης εις βάρος της τρεις μέρες νωρίτερα.
Η ίδια καταζητούνταν από το Σάββατο μετά την καταγγελία του 36χρονου ότι του επιτέθηκε με καυστικό υγρό. Ο άνδρας νοσηλεύεται σε ειδική μονάδα αποκατάστασης εγκαυμάτων στο Θριάσιο.
Η δράστιδα, που μίλησε στην ΕΡΤ το βράδυ της Κυριακής, υποστηρίζει πως ο 36χρονος την απείλησε κι εκείνη «θόλωσε».
Συγκεκριμένα, αναφερόμενη στο τι προηγήθηκε της επίθεσης, η 38χρονη δήλωσε: «Τον πήρα τηλέφωνο και εκείνος μου είπε ότι δεν είχε ζάρια εκείνο το βράδυ (παίζει ζάρια σχεδόν κάθε βράδυ) και μπορεί… Για ακόμα μια φορά μετά τις όμορφες στιγμές μας άρχισε να με απειλεί. Απλώς το έκανε πιο έντονα από ποτέ. Είχε μια ασυνήθιστη έπαρση. “Θα παντρευτώ και θα κάνω παιδιά, εσένα βέβαια θα αγαπάω όμως εσύ θα είσαι στο χώμα”, μου είπε. Εγώ μετά από αυτά δεν ήθελα να με αγγίζει. Με πίεσε να συνευρεθούμε παρά την θέληση μου και μετά ξανά απειλές. Θόλωσα δυστυχώς».
Για το περιστατικό, ο εισαγγελέας Ηρακλείου άσκησε, τη Δευτέρα, ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος της 38χρονης για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
