Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μονοήμερο φεστιβάλ το άλλο Σάββατο στα Χανιά για τη στήριξη της των οκτώ φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, που διώκονται γιατί άσκησαν μετά από απόφαση των συλλογικών τους οργάνων το δικαίωμα της παράστασης διαμαρτυρίας. 

Φοιτητικοί σύλλογοι συλλόγων της πόλης οργανώνουν εκδήλωση (17:00) και συναυλία (19:30), με τη στήριξη φορέων, σωματείων και άλλων συλλόγων των Χανίων.

«Εννοείται πως είμαστε μαζί με τους φοιτητές, ενάντια στην απροκάλυπτη (για άλλη μια φορά) παρέμβαση της πολιτικής εξουσίας στους χώρους του Πανεπιστημίου. Με την ευκαιρία αυτή να πω πως διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από την αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης για τα γεγονότα του Σεπτέμβρη στα γρασίδια της φιλοσοφικής. Κρατάω μικρό καλάθι αλλά τουλάχιστον κάτι φαίνεται να κινήθηκε» σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Δημήτρης Μυστακίδης που μαζί με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη και τα Παντερμάκια θα τραγουδήσουν για τος διωκόμενους.

Θυμίζουμε ότι σε ρόλο… εισαγγελέα η Νίκη Κεραμέως -κατά την προσφιλή της τακτική- είχε προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά για να ακολουθήσει η παραγγελία προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να κριθεί αν πρέπει να κινηθεί ποινική δίωξη για σοβαρά κακουργήματα!

Όμως, σύμφωνα με τους συνηγόρους των φοιτητών, στην μήνυση η υπουργός Παιδείας δεν επικαλείται κανένα έγγραφο από επίσημο όργανο του Πανεπιστημίου, ενώ από τις καταθέσεις δεν προκύπτει καμία πράξη βίας ούτε βέβαια «ομηρία και κλείδωμα του κοσμήτορα».

«Κανένα θεσμικό όργανο του Πανεπιστημίου δεν προσέτρεξε στη συνδρομή της, καθώς καμία αξιόποινη πράξη δεν έλαβε χώρα. Πολλώ μάλλον όταν η υπουργός ξεχνά τις σφοδρές αντιδράσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πολυτεχνείου Κρήτης στην εκκίνηση ποινικής διερεύνησης δεκάδων μελών ΔΕΠ, σύσσωμων των συλλόγων ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και διοικητικών, αντιδράσεις της Πρυτανείας στο αίτημα για εισαγγελική παρέμβαση» είχαν υπογραμμίσει. (Βλ. «Λέει ψέματα η κ. Κεραμέως», «Εφ.Συν.» 13.07.2022)