Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε την ημέρα των Χριστουγέννων στο χωριό Βορίζια του Δήμου Φαιστού. Και οι δύο ηλικιωμένοι βρέθηκαν νεκροί, πεσμένοι στο πάτωμα, σε διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού από μια γειτόνισσα.

Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν τους αστυνομικούς να εξετάζουν ως επικρατέστερο σενάριο να πέθανε πρώτα ο 95χρονος από αναθυμιάσεις από κάρβουνα και αργότερα η επίσης υπερήλικη και κατάκοιτη σύζυγός του, πιθανόν από το κρύο, καθώς βρέθηκε στο πάτωμα με μια κουβέρτα.

Από τους αστυνομικούς εξετάζεται το ενδεχόμενο ο υπερήλικος άνδρας να καθάρισε την ξυλόσομπα, να έβαλε τα κάρβουνα σε κουβά, και αυτός να λειτούργησε σαν μαγκάλι, εκλύοντας μονοξείδιο του άνθρακα και δηλητηριάζοντας τον 95χρονο. Με βάση το σενάριο αυτό, φαίνεται να ακολούθησε πιθανόν από το κρύο ο θάνατος της γυναίκας, η οποία εικάζεται ότι επιχείρησε να κατέβει από το κρεβάτι και έπεσε.

Φως στα ακριβή αίτια αυτής της τραγωδίας θα ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή ενώ σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το ζευγάρι φαίνεται να ήταν νεκρό εδώ και τουλάχιστον δύο ημέρες.