Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Από τις 7 το πρωί, τα μέλη και φίλοι του κόμματος σπεύδουν στα 46 συνολικά εκλογικά κέντρα που έχουν στηθεί σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα, εκ των οποίων είκοσι στον δήμο Ηρακλείου, τρία στον δήμο Αρχανών -Αστερουσίων, ένα στον δήμο Βιάννου, πέντε στον δήμο Γόρτυνας, τέσσερα στον δήμο Μαλεβιζίου, τέσσερα στον δήμο Μινώα Πεδιάδος, τέσσερα στον δήμο Φαιστού και πέντε στον δήμο Χερσονήσου.

Η διαδικασία κυλάει ομαλά, με τα στελέχη του κόμματος να εκδηλώνουν την ικανοποίησή τους από την μέχρι στιγμής ανταπόκριση των μελών στην εκλογική διαδικασία. Το ίδιο ικανοποιημένα από τη συμμετοχή μέχρι αυτή την ώρα, είναι και τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

Εκλογικά τμήματα έχουν τοποθετηθεί σε οκτώ διαφορετικά σημεία, εκ των οποίων δύο στον Άγιο Νικόλαο, τρία στην Ιεράπετρα, δύο στη Σητεία και ένα στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Σημειώνεται ότι στο Δημοτικό Αθλητικό και Πνευματικό Ηρακλείου ψήφισε λίγο πριν τις δέκα το πρωί ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, που έστειλε μήνυμα ενότητας.

«Καλώ τους δημοκράτες προοδευτικούς πολίτες της πατρίδας μας, να μας τιμήσουν σήμερα στις διαδικασίες μας. Ζήτω να πάρουν την υποψηφιότητα μου στα χέρια τους και να μου δώσουν καθαρή εντολή, για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία. Είναι ο μόνος δρόμος για να έχουμε μια ισχυρή προοπτική για το μέλλον. Πιστεύω ότι είναι καλό για τη Δημοκρατία μας, η δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη προόδου, ως δύναμη συνέπειας, ως δύναμη ρεαλισμού να ξανά πρωταγωνιστήσουν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, έναντι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συμμετοχή του κόσμου στην Κρήτη, τον τόπο καταγωγής του, ενώ αναφέρθηκε και στην Φώφη Γεννηματά.

«Είναι μεγάλη μου τιμή ότι από εδώ, την γενέτειρα μου την Κρήτη υπάρχει ένα ισχυρό ενδιαφέρον, είναι μεγάλη μου τιμή η συμμετοχή των πολιτών και πιστεύω ότι αυτή η μαζική συμμετοχή είναι η μεγάλη πολιτική προίκα για την παράταξη την επόμενη ημέρα και η σφραγίδα της ενότητας, μιας ενότητας που έχουμε μεγάλη ανάγκη, μιας ενότητας που είναι και η σημαντική παρακαταθήκη της αείμνηστης προέδρου μας Φώφης Γεννηματά» πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Χανιά

Ομαλά και χωρίς να έχουν αναφερθεί προβλήματα διεξάγεται από το πρωί και στα Χανιά η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Οι κάλπες άνοιξαν λίγο μετά τις 7 το πρωΐ, με τον μεγαλύτερο όγκο των ψηφοφόρων να προσέρχεται μετά τις 10 το πρωί, ενώ σύμφωνα με μέλη εφορευτικών επιτροπών η ροή προσέλευσης κρίνεται ικανοποιητική.

Στην πόλη των Χανίων η εκλογική διαδικασία γίνεται σε δύο εκλογικά τμήματα, στο δημαρχείο της πόλης και στην Αντιπεριφέρεια όπου έχουν στηθεί από δύο κάλπες ενώ συνολικά στην Περιφερειακή Ενότητα έχουν στηθεί 25 κάλπες σε 20 σημεία, σε δημοτικά καταστήματα, πρώην δημοτικά καταστήματα και αίθουσες πολιτιστικών συλλόγων.

Κατά την προσέλευση τους οι ψηφοφόροι, προσέρχονται ένας – ένας ανά κάλπη, ώστε να μην σχηματίζονται ουρές στο εσωτερικό του εκλογικού κέντρου, ενώ φοράνε υποχρεωτικά μάσκα.

Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, οι εκπρόσωποι των υποψηφίων και αυτοί έχουν την ευθύνη του εκλογικού κέντρου, έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή το rapid test.