Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, μια από τις κόρες του Λ. Καλομοίρη φέρεται να βιντεοσκοπούσε την κατάθεση του βασικού μάρτυρα ο οποίος είχε τραυματιστεί ελαφρά την ημέρα του φονικού. Η γυναίκα έγινε αντιληπτή και συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου ενώ η διαδικασία διεκόπη.

Σημειώνεται ότι η δίκη ξεκίνησε στις 5 Απριλίου κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ωστόσο η διαδικασία διεκόπη για σήμερα, Δευτέρα 12 Απριλίου.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσει ο 29χρονος γιος του 63χρονου, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση όσον αφορά τον θάνατο του Ξυλούρη, οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Επιπλέον αντιμετωπίζει την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης καθώς μία από τις βολίδες που διαπέρασε το σώμα του κτηνοτρόφου κατά την έξοδο της έπληξε στο πόδι έναν συγχωριανό του, ο οποίος είχε προστρέξει στο σημείο για να σταματήσει τη συμπλοκή.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, οι δύο νεαροί είχαν εμπλακεί σε καυγά με αφορμή παλιές κτηματικές διαφορές. Ο γιος του Καλομοίρη φέρεται να γρονθοκόπησε τον 30χρονο, ο οποίος λίγο αργότερα πήγε σπίτι, πήρε έναν όπλο και κατευθύνθηκε στο σπίτι του Καλομοίρη. Εκεί ξεκίνησε πάλη με τον 63χρονο πατέρα ο οποίος έπεσε νεκρός από το όπλο του 30χρονου. Ο 29χρονος γιος υποστήριξε ότι στη θέα του νεκρού του πατέρα, θόλωσε και πυροβόλησε επτά φορές κατά το 30χρονου, ρίχνοντάς τον νεκρό.

Σημειώνεται ότι η δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει στα τέλη Φεβρουαρίου του 2021 ωστόσο η εκκίνησή της είχε μεταφερθεί για τις 5 Απριλίου.