Η δίκη ξεκίνησε το πρωΐ της Δευτέρας, ωστόσο γρήγορα διεκόπη προσωρινά, λόγω έντασης που δημιουργήθηκε από συγγενείς του θύματος. Αφού άδειασε η αίθουσα, λίγο αργότερα συνεχίστηκε η δίκη με την κατάθεση του αδελφού του θύματος.
Η εκδίκαση της υπόθεσης, που ξεκίνησε με την κατάθεση του αδελφού του θύματος, θα συνεχιστεί στις 18 Μαρτίου, ενώ συνολικά θα καταθέσουν 25 μάρτυρες.
Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε στις 16 Νοεμβρίου του 2019. Ο 49χρονος είχε πάει για κυνήγι μαζί με άλλα άτομα όταν ο σκύλος του μπήκε στο μαντρί του 45χρονου κτηνοτρόφου. Ακολούθησε έντονη λογομαχία με συνέπεια και οι δύο να βγάλουν όπλα και να πυροβολήσουν ο ένας τον άλλον, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 49χρονου κυνηγού.
O 45χρονος υποστήριξε μέσω του συνηγόρου του ότι δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει το θύμα και δήλωσε πως το σκυλί του 49χρονου μπήκε στον χώρο του και επιτέθηκε σε δικό του ζώο και ότι ο ίδιος πυροβόλησε μια φορά στον αέρα για εκφοβισμό. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον δράστη, ο 49χρονος πυροβόλησε εναντίον του, και αφού τον τραυμάτισε, ο 45χρονος ανταπέδωσε τα πυρά, χτυπώντας θανάσιμα τον 49χρονο.
Σημειώνεται ότι και ο φερόμενος ως δράστης είχε τραυματιστεί και νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
