Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Οκτώβρη στις 6 το απόγευμα στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων.
«Πρόθεση μας είναι η δημόσια αναγνώριση και ο σεβασμός όλων μας, γύρω από την δύσκολη και απαιτητική εργασία των ανθρώπων που καθημερινά αγωνίζονται, σε αντίξοες συνθήκες, δίπλα μας, μέσα στις σχολικές μονάδες», αναφέρει η ΕΛΜΕ Χανίων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στόχοι της εκδήλωσης αποτελούν επίσης, η ενημέρωση γύρω από τα προβλήματα και τα χρόνια αιτήματα των εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολείων, όπως:
- για την μονιμοποίηση τους,
- ενάντια στην επισφάλεια,
- για τις αναγκαίες προσλήψεις ιδίως σε μια περίοδο που, λόγω πανδημίας, οι απαιτήσεις και οι εντάσεις της εργασίας έχουν πολλαπλασιαστεί,
- για τα δικαιώματα τους γύρω από το μισθό, το ωράριο, την ασφάλιση και τα επιδόματα.
«Οι αγωνίες των εργαζομένων στην καθαριότητα και ο καθημερινός τους αγώνας στον ίδιο εργασιακό χώρο που αγωνιζόμαστε καθημερινά και εμείς για μια καλύτερη παιδεία, έχουν κοινό τόπο. Ας γίνει η τιμητική εκδήλωση των δύο σωματείων, ένα ακόμα βήμα αλληλουποστήριξης, διάγνωσης των κοινών προβλημάτων και μιας μόνιμης συνδικαλιστικής δράσης και ανθρώπινης συνεργασίας», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων.
