Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων, εντάσσεται το έργο αποκατάστασης του Δυτικού Ευθύγραμμου Τμήματος (Cortina) των Ενετικών τειχών της Παλαιάς Πόλης των Χανίων (κεντρική φωτογραφία).

Με απόφαση του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, το έργο με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί μέσω του «ΠΕΠ ΚΡΗΤΗ 2014-2020».

Στο πλαίσιο του έργου, θα αποκατασταθεί στατικά και μορφολογικά τμήμα των Ενετικών Τειχών της Παλιάς Πόλης Χανίων και συγκεκριμένα το προεξέχον τμήμα «cordone», καθώς και το «Parapeto», τα οποία αναπτύσσονται κατά μήκος των δυτικών οχυρώσεων της παλιάς πόλης από τον επιπρομαχώνα «Priuli» μέχρι την σύγχρονη οδό Μελετίου Πηγά.

Επίσης  θα διαμορφωθεί από την ίδια πλευρά το επικλινές τμήμα μεταξύ του «parapeto» και της στέψης της «cortina», με σκοπό την ανάδειξη και τον ευπρεπισμό του μνημείου, με καθαρισμούς – απομάκρυνση οχλούσας βλάστησης και απορριμμάτων, καθώς και επιχώσεις ή αποχωματώσεις για την αντιδιαβρωτική προστασία του πρανούς.

Το έργο θα υλοποιήσει η Εφορία Αρχαιοτήτων Χανίων.