Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στο Ηράκλειο θα βρεθεί το Σάββατο και ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, προκειμένου να παραβρεθεί στο κλείσιμο των εργασιών της 90ης Σύνοδου των Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Το πρόγραμμα της Συνόδου περιελάμβανε την 21η Σύνοδο Αντιπρυτάνεων Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, τη 10η Σύνοδο Αντιπρυτάνεων Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, την 75η Σύνοδο Αντιπρυτάνεων Έρευνας – Προέδρων Επιτροπών Ερευνών και Διαχείρισης ΕΛΚΕ, την 6η Σύνοδο Αντιπρυτάνεων με αρμοδιότητες Φοιτητικής Μέριμνας και την 70η Συνάντηση Προϊσταμένων Μ.Ο.Δ.Υ..

Η Σύνοδος παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί Συνάντηση Νομικών Υπηρεσιών και Υπευθύνων Προστασίας Δεδομένων, όπως επίσης και Συνάντηση Εταιρειών Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας των Πανεπιστημίων, ενώ στο πλαίσιο της Συνόδου θα πραγματοποιηθεί και η Συνάντηση Προϊσταμένων Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών.

«Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει την Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση στο νησί, συνδράμει στην αναβάθμιση της και δημιουργεί συνέργειες προς όφελος της κοινωνίας», τόνισε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, χαιρετίζοντας τη Σύνοδο.

«Ως Περιφέρεια Κρήτης τα τελευταία χρόνια έχουμε χτίσει μια νέα δημιουργική σχέση ανάμεσα στην Ανώτατη Εκπαίδευση και την κοινωνία, προωθώντας τη σύμπραξη του ιδιωτικού και επιχειρηματικού τομέα με τα ακαδημαϊκά ιδρύματα του νησιού, χρηματοδοτώντας ερευνητικές δράσεις, αναβαθμίζοντας την υλικοτεχνική υποδομή ερευνητικών μονάδων και εργαστηριών, προχωρούμε αποφασιστικά στην ποιοτική αναβάθμιση της πανεπιστημιακής παιδείας, την οποία θεωρούμε θεμελιώδες υπόβαθρο για τη μετάβαση στη νέα εποχή», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ηρακλείου ανέφερε:

«Η προσφορά των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, αποτελεί ένα θεμελιακό πεδίο της χώρας μας. Στα χρόνια της πολυμέτωπης κρίσεως που βιώνουμε, η πανεπιστημιακή κοινότητα, παρά τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες, τα οικονομικά προβλήματα, τα δυσεπίλυτα θέματα της δημοσίας διοικήσεως, που όλοι γνωρίζουμε, στάθηκε στο ύψος που χρειαζόταν η κοινωνία μας, συνέβαλε καθοριστικά στην συνοχή και στην πρόοδό της. Και ευελπιστούμε όλοι, ότι θα επιλυθεί το μεγάλο ζήτημα της αναγκαστικής – για επιβεβλημένους εργασιακούς λόγους– αποδημίας των νέων επιστημόνων μας, που η εξαιρετική συγκρότησή τους, οφείλεται στην εκπαιδευτική επάρκεια και ποιότητα των πανεπιστημιακών μας διδασκάλων».

Πληροφορίες για τη Σύνοδο ΕΔΩ. Τα αποτελέσματα και οι αποφάσεις της Συνόδου θα κοινοποιηθούν μετά το πέρας της.

Το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας του Συνεδρίου

Σάββατο 16 Μαρτίου

  • 09:30 – 09:45: «Παρεμβάσεις του Υπουργείου Υγείας στο θεσμικό καθεστώς των Μελών ΔΕΠ Ιατρικών Σχολών». Εισηγητής: Ιωάννης Νηματούδης, Πρόεδρος ΠΟΣΔΕΠ
  • 09:45 – 11:15: Συζήτηση με εκπροσώπους κομμάτων
  • 11:45 – 14:30: Συζήτηση με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων