Περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, στην θέση του Γιάννη Μαραγκάκη ο οποίος αποστρατεύτηκε, αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος διοικητής της Πυροσβεστικής στο Ρέθυμνο, Νίκος Λαγουδάκης.
Ο κ.Λαγουδάκης, ο οποίος προήχθη από πύραρχος σε αρχιπύραρχο, θεωρείται υπεύθυνος για την μείωση των ποσοστών των πυρκαγιών στον νομό Ρεθύμνου, λόγος ο οποίος θεωρείται καταλυτικός, στην αναβάθμισή του.
Το σχετικό ΦΕΚ το οποίο δημοσιεύθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2019, υπέγραψε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.
Σε ότι αφορά στις κρίσεις των υπολοίπων αξιωματικών στην Κρήτη, ο διοικητής της Π.Υ. Χανίων, Δημοσθένης Μπουντουράκης διατηρήθηκε στον βαθμό του πυράρχου και αναμένεται η τοποθέτησή του ενώ ο διοικητής της Π.Υ. Ηρακλείου Μανόλης Δαμουλάκης μετατίθεται στην Πυροσβεστική Ακαδημία στην Αθήνα και τη θέση του αναμένεται να αναλάβει ο μέχρι πρότινος διοικητής της 3ης ΕΜΑΚ Γεώργιος Τσικαλάς, ο οποίος προήχθη στον βαθμό του πυράρχου.
Όσον αφορά το Λασίθι, ο διοικητής της Π.Υ. Αγίου Νικολάου Μιχάλης Βασιλάκης προήχθη σε πύραρχο, ενώ και ο διοικητής της Π.Υ. Ιεράπετρας Παναγιώτης Καράμπελας προήχθη σε πύραρχο.
