Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στη σύλληψη δύο Ελλήνων, μιας γυναίκας 52 χρονών και ενός άνδρα 61 χρονών προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, σε έλεγχο που έγινε στο λιμάνι του Ηρακλείου, εντοπίστηκε ο 61χρονος κατά την αποβίβασή του από επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο να μεταφέρει τρία χαρτοκιβώτια, μέσα στα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κατά την τοποθέτηση τους σε σταθμευμένο ΙΧ αυτοκίνητο, 750 πακέτα τσιγάρων και 150 συσκευασίες καπνού, διαφόρων επωνυμιών, τα οποία στο σύνολό τους στερούνταν τελωνειακού ελέγχου, καθώς δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Στη συνέχεια, σε έρευνα που ακολούθησε με τη συνδρομή στελεχών του Τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου του Τελωνείου Ηρακλείου, με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο ανίχνευσης καπνικών προϊόντων, στο σπίτι που μένει προσωρινά ο 61χρονος, ιδιοκτησίας της 52χρονης, εντοπίστηκαν επιπλέον 292 λαθραία πακέτα τσιγάρων, 260 λαθραίες συσκευασίες καπνού των 50γρ.η κάθε μία, 8 πλήρη φυσίγγια των 38mm και το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, ενώ τα καπνικά προϊόντα και το Ι.Χ. αυτοκίνητο πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Ηρακλείου.