Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Διακοπή επ’ αόριστον του πρωταθλήματος αποφάσισε η πολιτεία μετά το ντέρμπι των δικεφάλων στην Τούμπα. Η απόφαση ελήφθη μετά από συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού.

Πέραν της διακοπής, που είναι ένα μέτρο το οποίο θα κριθεί από τα περαιτέρω και εκ του αποτελέσματος, φοβάμαι ότι το ίδιο το πρωτάθλημα διεξάγεται επ’ αόριστον. Κακό ποδόσφαιρο.

Παράγοντες τσαμπουκάδες, που μπροστά τους η φανατίλα της εξέδρας είναι του κατηχητικού. Διαιτησία από άσχετη έως καταστροφική.

Αθλητική ηγεσία που περιφέρεται στην αίθουσα σαν δάσκαλος που ψάχνει τα γυαλιά του ενώ τα φοράει. Αφησα τελευταίο το… επάγγελμα, τον αθλητικό Τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό.

Ενα κραυγαλέο τίποτα στην πλειονότητα, που θα ήταν ό,τι χειρότερο, αν υπήρχε κάτι χειρότερο. 

Εδώ που τα λέμε, αν κάποιοι εξαιρούνται από όλον αυτόν το συρφετό που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο σήμερα, είναι μόνο οι σωστοί επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που, πολύ απλά, κάνουν καλά μια δουλειά για την οποία αμείβονται.

Αν μάλιστα συμβαίνει, επί πλέον, να είναι αγωνιστικοί ποδοσφαιριστές και καλοί τεχνίτες που προσφέρουν θέαμα, τόσο το καλύτερο.

Μόνο που εδώ, με αυτό που λένε και ξαναλένε «παθογένεια του ελληνικού ποδοσφαίρου» -ό,τι κάνει δηλαδή το ελληνικό ποδόσφαιρο να μην είναι ποδόσφαιρο και να είναι ένα είδος αθλητικού νοσήματος- ακόμα και καλοί ποδοσφαιριστές, ξένοι, με διακρίσεις σε ξένες ομάδες, σε ελληνικές μπορεί να κολλήσουν την αρρώστια και αυτοί. 

Υπάρχουν μια-δυο τυποποιημένες ποδοσφαιρικές εκφράσεις για την έκβαση ενός ματς, αναλόγως με τη διοργάνωση: «θα κριθεί στην παράταση», «θα κριθεί στα πέναλτι».

«Στα δικαστήρια το πρωτάθλημα!» (τίτλος στην προχθεσινή «Εφ.Συν.») ή στη… διακοπή (κρίνεται) το πρωτάθλημα, είναι, νομίζω, σημείο καιρών. Να πω και αποφάσεων; Το λέω…