Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ολοκληρώθηκε χθες η τέταρτη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής με τη δεύτερη ανάγνωση των άρθρων του Σχεδίου Νόμου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων έθεσαν ερωτήματα και προβληματισμούς, με τον υπουργό Παιδείας να απαντά σε όλους έναν προς έναν.

Μεταξύ αυτών τέθηκε και το ζήτημα του άρθρου 19 παράγραφος 1α του νομοσχεδίου από τον βουλευτή Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, ο οποίος υποστήριξε ότι με την εν λόγω διάταξη ανοίγει ο δρόμος για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ στη χώρα.

Ο Νίκος Φίλης διερωτήθηκε ποια είναι η σκοπιμότητα ή και το παρασκήνιο, ώστε με ευκολία να αλλάζουν διατάξεις και να μετατρέπεται σε Πανεπιστήμιο ένας οργανισμός που διέπεται από τις αρχές της ιδιωτικής λειτουργίας, ζητώντας από τον υπουργό Παιδείας να μπει η επίμαχη διάταξη σε διαβούλευση καθώς δεν επείγει η προώθησή της.

Ο Κώστας Γαβρόγλου απάντησε: «Για να μη δημιουργούνται παρερμηνείες, μπορούμε στον νόμο να διευκρινίσουμε ότι αφορά τίτλους μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης διεθνών οργανισμών στους οποίους μετέχει η χώρα. Η ρύθμιση γίνεται γιατί πρέπει ως χώρα να τηρούμε τις διεθνείς υποχρεώσεις μας» στέλνοντας το θέμα στη συζήτηση της ερχόμενης Δευτέρας στην Ολομέλεια της Βουλής.